Zdravé recepty – raňajky
Na stránku budeme pridávať chutné recepty pre zdravé raňajky.
Popradský Farmársky Festival 2018 – Dobré, Čisté a Férové potraviny
medzinárodný Farmársky Festival 15.- 17. jún 2018 Poprad – Spišská Sobota – námestie hlavný organizátor: Slow Food Tatry, Ako chutí vidiek s.r.o. a mesto Poprad viac info: http://festival.slowfoodtatry.sk Záštita: Ministerstvo šťastia s.r.o. Vladimír Synek – držiteľ prestížneho ocenenia Prominent ekonomiky SR. Spišská Sobota bola pre svoj neporušený, stredoveký urbanistický charakter v roku 1950 vyhlásená za mestskú pamiatkovú rezerváciu. Najstaršia písomná zmienka turistického skvostu Spiša sa nachádza v rovnakej listine, ako má...
Chcem viacZdravé a rýchle raňajky
Ingrediencie: 200 ml tibetského kefíru 2 čajové lžičky CHIA semienok 10 ks mrazených alebo čerstvých čučoriedok 15 g BIO kokosového cukru Direkt Trade Postup prípravy: Chia semienka zamiešame do tibetského kefíru a necháme 15-30 minút nabobtnať. Posypeme BIO kokosovým cukrom a čerstvými alebo mrazenými čučoriedkami. Tieto zdravé raňajky sú nadupané super potravinami, bohatými na mnoho enzímov, vitamínov, minerálov a antioxidantov. Dodajú nám všetko potrebné a tak nám zaistia perfektný štart do nového dňa a nakopnú našu...
Chcem viacDESATORO pre naše šťastie a zdravie
DESATORO pre naše šťastie a zdravie 1. Viem, čo jem. Chcem vidieť v akom prostredí potraviny vznikajú. Môžem si pohovoriť s ich producentom a overiť si, akým spôsobom potraviny vyrába, ako hospodári alebo zaobchádza so zvieratami. Môžem na „svojho“ producenta vplývať. 2. Jem čerstvé potraviny. Zelenina a ovocie, mlieko, vajcia, syr, mäso a hydina, ktoré kúpim z miestnej farmy, sú zozbierané a pripravované len niekoľko hodín predtým, ako sa dostali ku mne. Mäso ktoré si kúpim priamo od jeho producenta je čerstvé, pripravené na základe mojej...
Chcem viackomunitný festival SVIT.kom 2016
Komunitný festival Svit.kom 2016 jeho úspešné pokračovanie aj v roku 2016 a potom sa zasekli mestskí úradnici
Chcem viacDEGUSTAČNÝ VEČER v spoločnosti prírodných vín a lokálnych potravín, 1.apríl 2016 reštaurácia Lahodnosti Poprad
Ako chutí vidiek a prírodné víno s Dominikom Kandrom milovníkom prírodných vín a pokročilým vínopičom. reštaurácia LAHODNOSTI nám.Sv Egídia 44 Poprad piatok 1.apríla 2016 o 17.00 hod v spoločnosti členov Slow Food Tatry a našich poctivých producentov Dobrých, Čistých a Férových potravín Degustovať budeme : Muller Thurgau 2014, kabinetné biele suché víno, Rača, Miloš Máťuš Medový Muškátek 2014, biele suché autentické NeVíno, Němčičky, Richard Stávek Othello & Delaware 2015, ružové naturálne víno, Byšta, Tomáš Rázga Pinot Noir 2014,...
Chcem viacTibetské kefírové zrná – Mliečny kefír
Hovorí sa, že ak sa chcete dožiť viac ako 100 rokov, mali by ste piť mliečny kefír pochádzajúci z Kaukazských hôr, pretože je nesmierne bohatý na priaznivé probiotické kultúry. Kefír a jeho konzumácia siaha do viac ako 5000 ročnej histórie a dokonca sa okolo neho tradujú aj rôzne legendy. Vraj ide o „Prorokove zrná“, ktorých sa nesmú zmocniť neveriaci kvôli ich blahodarnosti na ľudské zdravie. Na jeho jednoduchú a autentickú prípravu potrebujete len dve naturálne a overené suroviny – Kvalitné surové kravské mlieko a...
Chcem viacTerra Madre Day – Deň Matky Zeme , 5.12.2015 reštaurácia Lahodnosti Poprad
Srdečne vás pozývame osláviť spoločne s nami Terra Madre Day (Deň Matky Zeme) 2015 v spoločnosti našich poctivých producentov Dobrých, Čistých a Férových potravín do reštaurácie LAHODNOSTI v Poprade ( kapacita 30-35 miest ) V cene 9,90 Eur budete môcť osobne spoznať producentov Dobrých, Čistých a Férových potravín, vypočuť si ich príbeh a ochutnať tradičné lokálne menu pripravené z ich vlastnej produkcie. Rezervácie účasti na tel.č. 0903 603 910 alebo na ladislav.racek@slowfoodtatry.sk a http://www.slowfood.com/terramadreday Terra Madre Day...
Chcem viacAko spoznáme kvalitné víno ?
V jednoduchosti je krása, vo fľaši zaručene dobré víno a vo víne je pravda Jednoduchý návod ako vyberať dobré víno. Konvenčné – BIO – Demeter – Naturálne Aj keď niektoré fľaše sú označené ako “organické vína”, proces výroby vína nemusí byť organický. Dovoľte mi vysvetliť pojmy: ekologické (organické) poľnohospodárstvo, siričitany a prírodné víno. KONVENČNÉ PESTOVANIE VINIČA Pri konvenčnom pestovaní viniča sa používa množstvo pesticídov. Vo Francúzsku sa niekoľko vinárskych regiónov združuje pod organizáciou „Terra Vitis“, čo...
Chcem viac