Blog

DESATORO pre naše šťastie a zdravie

Uverejnil : jún 9, 2016 V Blog | 0 komentov

DESATORO pre naše šťastie a zdravie

DESATORO pre naše šťastie a zdravie 1. Viem, čo jem. Chcem vidieť v akom prostredí potraviny vznikajú. Môžem si pohovoriť s ich producentom a overiť si, akým spôsobom potraviny vyrába, ako hospodári alebo zaobchádza so zvieratami. Môžem na „svojho“ producenta vplývať. 2. Jem čerstvé potraviny. Zelenina a ovocie, mlieko, vajcia, syr, mäso a hydina, ktoré kúpim z miestnej farmy, sú zozbierané a pripravované len niekoľko hodín predtým, ako sa dostali ku mne. Mäso ktoré si kúpim priamo od jeho producenta je čerstvé, pripravené na základe mojej...

Chcem viac

Mliečny kefír a Tibetské kefírové zrná (TIBETAN MUSHROOM)

Uverejnil : feb 22, 2016 V Blog | 0 komentov

Mliečny kefír a Tibetské kefírové zrná (TIBETAN MUSHROOM)

Hovorí sa, že ak sa chcete dožiť viac ako 100 rokov, mali by ste piť mliečny kefír pochádzajúci z Kaukazských hôr, pretože je nesmierne bohatý na priaznivé probiotické kultúry. Kefír a jeho konzumácia siaha do viac ako 5000 ročnej histórie a dokonca sa okolo neho tradujú aj rôzne legendy. Vraj ide o „Prorokove zrná“, ktorých sa nesmú zmocniť neveriaci kvôli ich blahodarnosti na ľudské zdravie. Na jeho jednoduchú  a autentickú prípravu potrebujete  len dve  naturálne a overené suroviny – Kvalitné surové kravské mlieko  a...

Chcem viac

Ako spoznáme kvalitné víno ?

Uverejnil : okt 20, 2015 V Blog | 0 komentov

Ako spoznáme kvalitné víno ?

V jednoduchosti je krása, vo fľaši zaručene dobré víno a vo víne je pravda Jednoduchý návod ako vyberať dobré víno. Konvenčné – BIO – Demeter – Naturálne Aj keď niektoré fľaše sú označené ako “organické vína”, proces výroby vína nemusí byť organický. Dovoľte mi vysvetliť pojmy: ekologické (organické) poľnohospodárstvo, siričitany a prírodné víno. KONVENČNÉ PESTOVANIE VINIČA Pri konvenčnom pestovaní viniča sa používa množstvo pesticídov. Vo Francúzsku sa niekoľko vinárskych regiónov združuje pod organizáciou „Terra Vitis“, čo...

Chcem viac

Výskyt alergií podobne ako obezita nadobúda epidemiologické rozmery

Uverejnil : okt 14, 2015 V Blog | 0 komentov

Výskyt alergií podobne ako obezita nadobúda epidemiologické rozmery

Pri alergii môžu pomôcť aj prepeličie vajíčka, na druhej strane už starovekí Číňania účinky prepeličích vajíčok poznali. Výskyt alergií podobne ako obezita nadobúda epidemiologické rozmery. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie trpí v súčasnosti alergiou každý piaty obyvateľ priemyselne rozvinutých krajín, iné zdroje uvádzajú, že alergikov je dokonca až tretina. Za týmto prudkým nárastom stojí viacero faktorov, k významným patrí čoraz znečistenejšie životné prostredie alebo napríklad aj príliš časté užívanie antibiotík. A naša imunita...

Chcem viac

Slovenský agrosektor môže zachrániť iba slovenský občan !!!

Uverejnil : sep 27, 2015 V Blog | 0 komentov

Slovenský agrosektor môže zachrániť iba slovenský občan !!!

“ Myslím si, že nastáva doba obratu vo výrobe a predaji potravín, a to od anonymných, oligopolistických výrobných a obchodných štruktúr ku konkrétnym, poctivým a remeselným producentom.“ Ladislav Raček – Slow Food Tatry . Zachovanie nášho slovenského agrosektora je tak závislé iba od vôle nášho občana, ktorý môže vyvinúť jednoduchý tlak na reťazce, a to tak, že si praje najmä slovenské produkty, pretože verí v ich kvalitu, oceňuje ich pôvod a spôsob výroby, či spracovania. Slovenský občan iba takto môže oceniť prínos...

Chcem viac

Tipy pre zdravé stravovanie.

Uverejnil : sep 21, 2015 V Blog | 0 komentov

Tipy pre zdravé stravovanie.

  V rámci zdravého stravovania platí „snažte sa potraviny, pokiaľ možno, konzumovať čo najviac v surovom a čerstvom stave“. Potraviny spracovaním prichádzajú o veľký objem aktívnych vitamínov, minerálnych látok a enzýmov, a preto sa z pôvodnej bohatej potravy môže stať výživovo znehodnotené „mŕtve„ jedlo. 1. Kupujte BIO produkty – v BIO výrobkoch sa nesmie nachádzať žiadny geneticky modifikovaný organizmus. Tieto výrobky nie sú síce automaticky zdravé, ale aspoň neobsahujú cudziu DNA a nadmerné zvyšky pesticídov. 2. Kupujte výrobky...

Chcem viac

Čo je Umami ?

Uverejnil : sep 21, 2015 V Blog | 0 komentov

Čo je Umami ?

Umami je piata chuť alebo pochúťka, delikatesa a lahôdka. Umami (z jap. pochúťka) je jedna z piatich základných chutí, ktoré človek vníma prostredníctvom špecializovaných receptorov na jazyku. Rozlišujeme päť základných chutí: sladkú, kyslú, horkú, slanú a umami. Chuť umami identifikoval v roku 1908 Ikeda Kikunae pri výskume príčin silnej chute vývaru z morských rias (kombu daši). Z vývaru izoloval glutaman sodný, ktorý túto chuť spôsobuje. Vnímanie chuti umami zabezpečuje proteínový receptor taste-mGluR4 objavený v roku 2000, ktorý...

Chcem viac