Zdravé potraviny

Termín „organické“ sa vzťahuje na proces, ako sa určité potraviny vyrábajú. Organické potraviny boli pestované alebo chované bez použitia umelých chemikálií, hormónov, antibiotík alebo geneticky modifikovaných organizmov .

Aby bolo možné označiť potravinu ako organickú, tak výrobok nesmie obsahovať umelé prídavné látky ako sú:umelé sladidlá, konzervačné látky, farbivá, arómy a glutamát sodný.

Pre zlepšenie rastu zdravých organických potravín sa používajú výlučne prírodné hnojivá. Zvieratám sa nepodávajú žiadne antibiotiká ani hormóny.

Ekologické poľnohospodárstvo má tendenciu zlepšovať kvalitu pôdy a ochranu podzemných vôd. Znižuje tiež znečistenie a je lepšie pre životné prostredie.

Zdravé organické potraviny môžu mať až o 69% vyšší podiel antioxidantov a o 30% nižší pomer dusičnanov ako u neorganických potravinách.

Zobrazujú sa výsledky 1–12 z 18