Zdravé recepty – raňajky

Na stránku budeme pridávať chutné recepty pre zdravé raňajky.

makovo orechový koláč

Uverejnil : okt 14, 2015 V Recepty | 0 komentov

makovo orechový koláč

Makovo orechový koláč Ingrediencie: 180 g mletého modrého maku – ručný zber 90 g  vlašských orechov 90 g lieskových orechov 6 ks šťastných vajíčok z domáceho chovu 100 g BIO kokosového cukru Direkt Trade štipka morskej nejodizovanej ručne spracovanej soli prepustené BIO Ghee maslo strúhaný kokos domáci lekvár – čierne ríbezle kyslá pochúťková smotana   Postup: 1. Rozdelíme vajíčka. 2. Žĺtka vyšľaháme s kokosovým cukrom. 3. Vyšľaháme bielka ( pridáme štipku nejodizovanej morskej soli ). 4.  Spojíme zmesi a opatrne ich pomiešame....

Chcem viac

Výskyt alergií podobne ako obezita nadobúda epidemiologické rozmery

Uverejnil : okt 14, 2015 V Blog | 0 komentov

Pri alergii môžu pomôcť aj prepeličie vajíčka, na druhej strane už starovekí Číňania účinky prepeličích vajíčok poznali. Výskyt alergií podobne ako obezita nadobúda epidemiologické rozmery. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie trpí v súčasnosti alergiou každý piaty obyvateľ priemyselne rozvinutých krajín, iné zdroje uvádzajú, že alergikov je dokonca až tretina. Za týmto prudkým nárastom stojí viacero faktorov, k významným patrí čoraz znečistenejšie životné prostredie alebo napríklad aj príliš časté užívanie antibiotík. A naša imunita...

Chcem viac

Tipy pre zdravé stravovanie.

Uverejnil : sep 21, 2015 V Blog | 0 komentov

Tipy pre zdravé stravovanie.

  V rámci zdravého stravovania platí „snažte sa potraviny, pokiaľ možno, konzumovať čo najviac v surovom a čerstvom stave“. Potraviny spracovaním prichádzajú o veľký objem aktívnych vitamínov, minerálnych látok a enzýmov, a preto sa z pôvodnej bohatej potravy môže stať výživovo znehodnotené „mŕtve„ jedlo. 1. Kupujte BIO produkty – v BIO výrobkoch sa nesmie nachádzať žiadny geneticky modifikovaný organizmus. Tieto výrobky nie sú síce automaticky zdravé, ale aspoň neobsahujú cudziu DNA a nadmerné zvyšky pesticídov. 2. Kupujte výrobky...

Chcem viac

Čo je Umami ?

Uverejnil : sep 21, 2015 V Blog | 0 komentov

Čo je Umami ?

Umami je piata chuť alebo pochúťka, delikatesa a lahôdka. Umami (z jap. pochúťka) je jedna z piatich základných chutí, ktoré človek vníma prostredníctvom špecializovaných receptorov na jazyku. Rozlišujeme päť základných chutí: sladkú, kyslú, horkú, slanú a umami. Chuť umami identifikoval v roku 1908 Ikeda Kikunae pri výskume príčin silnej chute vývaru z morských rias (kombu daši). Z vývaru izoloval glutaman sodný, ktorý túto chuť spôsobuje. Vnímanie chuti umami zabezpečuje proteínový receptor taste-mGluR4 objavený v roku 2000, ktorý...

Chcem viac

Kontakt