makovo orechový koláč

Makovo orechový koláč

Ingrediencie:

180 g mletého modrého maku – ručný zber

90 g  vlašských orechov

90 g lieskových orechov

6 ks šťastných vajíčok z domáceho chovu

100 g BIO kokosového cukru Direkt Trade

štipka morskej nejodizovanej ručne spracovanej soli

prepustené BIO Ghee maslo

strúhaný kokos

domáci lekvár – čierne ríbezle

kyslá pochúťková smotana

 

Postup:

1. Rozdelíme vajíčka.

2. Žĺtka vyšľaháme s kokosovým cukrom.

3. Vyšľaháme bielka ( pridáme štipku nejodizovanej morskej soli ).

4.  Spojíme zmesi a opatrne ich pomiešame.

5. Pridáme pomletú zmes orechov a mletého maku….opatrne pomiešame.

6. Zmes prelejeme do prepusteným maslom  vymastenej a strúhaným kokosom vysypanej tortovej formy.

7. Koláč ozdobíme jemne opraženými lieskovými orechmi.

8. Pečieme na 180° cca 25 minút.

9. Korpus rozrežeme, povrch 1. korpusu natrieme lekvárom a na to dáme druhú vrstvu korpusu.

10. Koláč môžeme podávať s kyslou pochúťkovou smotanou jemne posypanou kokosovým curom

Kontakt