Zdravé recepty – raňajky

Na stránku budeme pridávať chutné recepty pre zdravé raňajky.

Uverejnil : júl 19, 2023 V Nezaradené | 0 komentov

...

Chcem viac

Miso recept

Uverejnil : júl 18, 2023 V Recepty | 0 komentov

Miso recept

nnnnnnnn...

Chcem viac

Popradský Farmársky Festival 2018 – Dobré, Čisté a Férové potraviny

Uverejnil : mar 6, 2018 V Podujatia | 0 komentov

Popradský Farmársky Festival 2018 – Dobré, Čisté a Férové potraviny

medzinárodný Farmársky Festival 15.- 17. jún 2018 Poprad – Spišská Sobota – námestie hlavný organizátor: Slow Food Tatry, Ako chutí vidiek s.r.o.  a mesto Poprad viac info:  http://festival.slowfoodtatry.sk Záštita: Ministerstvo šťastia s.r.o. Vladimír Synek –  držiteľ prestížneho ocenenia Prominent ekonomiky SR.  Spišská Sobota bola pre svoj neporušený, stredoveký urbanistický charakter v roku 1950 vyhlásená za mestskú pamiatkovú rezerváciu. Najstaršia písomná zmienka turistického skvostu Spiša sa nachádza v rovnakej listine, ako má...

Chcem viac

Zdravé a rýchle raňajky

Uverejnil : feb 20, 2018 V Recepty | 0 komentov

Ingrediencie: 200 ml tibetského kefíru 2 čajové lžičky CHIA semienok 10 ks mrazených alebo čerstvých čučoriedok 15 g BIO kokosového cukru Direkt Trade   Postup prípravy: Chia semienka zamiešame do tibetského kefíru a necháme 15-30 minút nabobtnať.  Posypeme BIO kokosovým cukrom a čerstvými alebo mrazenými čučoriedkami. Tieto zdravé raňajky sú nadupané super potravinami, bohatými na mnoho enzímov, vitamínov, minerálov a antioxidantov. Dodajú nám všetko potrebné a tak nám zaistia perfektný štart do nového dňa a nakopnú našu...

Chcem viac

DESATORO pre naše šťastie a zdravie

Uverejnil : jún 9, 2016 V Blog | 0 komentov

DESATORO pre naše šťastie a zdravie

DESATORO pre naše šťastie a zdravie 1. Viem, čo jem. Chcem vidieť v akom prostredí potraviny vznikajú. Môžem si pohovoriť s ich producentom a overiť si, akým spôsobom potraviny vyrába, ako hospodári alebo zaobchádza so zvieratami. Môžem na „svojho“ producenta vplývať. 2. Jem čerstvé potraviny. Zelenina a ovocie, mlieko, vajcia, syr, mäso a hydina, ktoré kúpim z miestnej farmy, sú zozbierané a pripravované len niekoľko hodín predtým, ako sa dostali ku mne. Mäso ktoré si kúpim priamo od jeho producenta je čerstvé, pripravené na základe mojej...

Chcem viac

komunitný festival SVIT.kom 2016

Uverejnil : jún 6, 2016 V Podujatia | 0 komentov

Komunitný festival Svit.kom 2016 jeho úspešné pokračovanie aj v roku 2016 a potom sa zasekli mestskí úradnici

Chcem viac

DEGUSTAČNÝ VEČER v spoločnosti prírodných vín a lokálnych potravín, 1.apríl 2016 reštaurácia Lahodnosti Poprad

Uverejnil : mar 10, 2016 V Podujatia | 0 komentov

DEGUSTAČNÝ VEČER v spoločnosti prírodných vín a lokálnych potravín, 1.apríl 2016 reštaurácia Lahodnosti Poprad

Ako chutí vidiek a  prírodné víno s Dominikom Kandrom  milovníkom prírodných vín a pokročilým vínopičom. reštaurácia LAHODNOSTI nám.Sv Egídia 44  Poprad piatok 1.apríla 2016 o 17.00 hod v spoločnosti členov Slow Food Tatry a našich poctivých producentov Dobrých, Čistých a Férových potravín Degustovať budeme : Muller Thurgau 2014, kabinetné biele suché víno, Rača, Miloš Máťuš Medový Muškátek 2014, biele suché autentické NeVíno, Němčičky, Richard Stávek Othello & Delaware 2015, ružové naturálne víno, Byšta, Tomáš Rázga Pinot Noir 2014,...

Chcem viac

Tibetské kefírové zrná – Mliečny kefír

Uverejnil : feb 22, 2016 V Blog | 0 komentov

Tibetské kefírové zrná – Mliečny kefír

Hovorí sa, že ak sa chcete dožiť viac ako 100 rokov, mali by ste piť mliečny kefír pochádzajúci z Kaukazských hôr, pretože je nesmierne bohatý na priaznivé probiotické kultúry. Kefír a jeho konzumácia siaha do viac ako 5000 ročnej histórie a dokonca sa okolo neho tradujú aj rôzne legendy. Vraj ide o „Prorokove zrná“, ktorých sa nesmú zmocniť neveriaci kvôli ich blahodarnosti na ľudské zdravie. Na jeho jednoduchú  a autentickú prípravu potrebujete  len dve  naturálne a overené suroviny – Kvalitné surové kravské mlieko  a...

Chcem viac

Terra Madre Day – Deň Matky Zeme , 5.12.2015 reštaurácia Lahodnosti Poprad

Uverejnil : nov 27, 2015 V Podujatia | 0 komentov

Terra Madre Day – Deň Matky Zeme , 5.12.2015 reštaurácia Lahodnosti Poprad

Srdečne vás pozývame osláviť spoločne s nami Terra Madre Day (Deň Matky Zeme) 2015 v spoločnosti našich poctivých producentov Dobrých, Čistých a Férových potravín do reštaurácie LAHODNOSTI v Poprade  ( kapacita 30-35 miest ) V cene 9,90 Eur budete môcť osobne spoznať producentov Dobrých, Čistých a Férových potravín, vypočuť si ich príbeh a ochutnať tradičné lokálne menu pripravené z ich vlastnej produkcie. Rezervácie účasti na tel.č. 0903 603 910 alebo na ladislav.racek@slowfoodtatry.sk a http://www.slowfood.com/terramadreday Terra Madre Day...

Chcem viac

Ako spoznáme kvalitné víno ?

Uverejnil : okt 20, 2015 V Blog | 0 komentov

Ako spoznáme kvalitné víno ?

V jednoduchosti je krása, vo fľaši zaručene dobré víno a vo víne je pravda Jednoduchý návod ako vyberať dobré víno. Konvenčné – BIO – Demeter – Naturálne Aj keď niektoré fľaše sú označené ako “organické vína”, proces výroby vína nemusí byť organický. Dovoľte mi vysvetliť pojmy: ekologické (organické) poľnohospodárstvo, siričitany a prírodné víno. KONVENČNÉ PESTOVANIE VINIČA Pri konvenčnom pestovaní viniča sa používa množstvo pesticídov. Vo Francúzsku sa niekoľko vinárskych regiónov združuje pod organizáciou „Terra Vitis“, čo...

Chcem viac

Kontakt