Zľava!

Domáci dreňový lekvár čierne ríbezle 200g

4.49 3.90

Podľa domácej receptúry ručne vyrobený domáci dreňový lekvár čierne ríbezle

Dvojzložkový lekvár obsahuje iba dreň z čiernych ríbezlí a cukor.

Prírodne hustá dreň z čistej ríbezľovej šťavy, bez zahusťovania varením alebo prísadami.

V chuti výrazne cítiť ovocie, dokonca má jemné, až slivkové tóny.

Tento hladký, ani nie riedky,  ani hustý lekvár sa najlepšie osvedčil na zlepovanie klasického lineckého pečiva.

 Zloženie: dreň z čiernych ríbezlí, cukor

Sterilizované, bez konzervačných prísad.

Obsah: 200g

Po otvorení uchovajte v chlade !

Vyrobené na Slovensku

Popis

Natrhať si v lete čerstvé ríbezle sa oplatí!

Vitamíny v nich posilnia imunitu, zaženú bolesti hrdla, vláknina pomôže tráveniu a výborná chuť poteší maškrtné jazyky.

Obchádzate v záhrade ríbezľové kríky bez povšimnutia? Chyba! Drobné bobuľky v sebe skrývajú množstvo vitamínov a minerálnych látok prospešných zdraviu. Chutia vám len červené a biele? Nepohrdnite ani čiernymi, sú najzdravšie.

BOBULE PROTI HNAČKE
Názory na čierne ríbezle sa líšia. Kým niekomu špecifická aróma a chuť vyhovujú, inému prekážajú. V každom prípade tmavé bobule patria k najzdravšiemu ovociu. Využívať ich len na zdobenie koláčov a zmrzlinového či pudingového pohára je škoda. Ak si doprajete sto gramov čiernych ríbezlí, hravo prekročíte dennú dávku vitamínu C. Ich pravidelná konzumácia výborne posilňuje imunitu, čo nie je ani v lete na škodu.

Okrem toho sú skvelým zdrojom vitamínu E, vitamínov skupiny B a železa. Po bobuľkách môžete siahnuť i pri zdravotných ťažkostiach, rovnako ako čučoriedky pomôžu pri hnačke a uľavia pri problémoch s trávením. Na organizmus pôsobia močopudne a často sa využívajú pri liečbe zápalu močových ciest. Vďaka rutínu a citrínu sú tmavé bobule vhodné pre ľudí s kŕčovými žilami. Čaj zo sušených plodov a listov pite pri bolestiach hrdla alebo zvýšenej teplote.

CHUTNÉ A MÁLO KALORICKÉ
Pri svojich tmavších kolegyniach sa nemusia hanbiť ani farebnejšie sestry. Hoci v červených a bielych odrodách je menej vitamínu C, sú bohaté na draslík a vlákninu. Všetky druhy ríbezlí obsahujú flavonoidy a polyfenoly, ktoré majú výborný antioxidačný účinok. Najmä dámy, ktoré si potrpia na štíhu líniu, poteší, že bobule nie sú kalorické! Sto gramov ovocia má v priemere len stoštyridsať kilojoulov. Podobne ako iné bobuľové ovocie, ani ríbezle nie sú vhodné na dlhé skladovanie. Ideálne je, keď si na nich pochutnáte priamo pri kríku a čo sa nezmestí do žalúdka, môžete ďalej upraviť.

ŠŤAVA, SIRUP ALEBO VÍNO
Ak máte odšťavovač, vychutnajte si zdravý nápoj. Chcete si letné ovocie dopriať aj v chladnejších mesiacoch? Urobte si sirup. Okrem odstopkovaných ríbezlí potrebujete vodu, cukor a kyselinu citrónovú. Na prípravu štiav a sirupov sú ideálne čierne bobule, v niektorých domácnostiach z nich vyrábajú aj víno. Chuťovkou je chlebík s maslom a ríbezľovým lekvárom.