BIO jahňacina podľa vlastného výberu od 18 eur/kg

18.00

BIO jahňacie vákuovo balené, podľa vlastného výberu v cene od 18 do 33 eur/kg

  • Karé a chrbát s kosťou 25 eur/kg, bez kosti 33 eur/kg
  • stehno s kosťou 23 eur/kg, stehno bez kosti 30 eur/kg
  • Osso Bucco s kosťou 24 eur/kg
  • plece s kosťou 18 eur/kg, plece bez kosti 28 eur/kg
  • krk s kosťou 18 eur/kg, krk bez kosti 28 eur/kg
  • vykostené celý kus  25 eur/kg

v poznámke prosím uveďte druh a váhu mäsa

Popis

Jahňacina – BIO kvalita.

SLOVENSKÁ jahňacina – chovaná v ekologickom poľnohospodárstve  v Národnom parku v nadmorskej výške 900-1.400 mnm. Jahňacie mäso BIO je dodané čerstvé prípadne zamrazené. Barančeky nie sú očkované a prikrmované jadrom. Jahňa v závislosti od veku bolo prevažne kŕmené materským mliekom ( mliečne jahňa vo veku do 10 týždňov), až v neskoršom veku čerstvou pastvou (tzv. anglosaský spôsob chovu)

Ide o veľmi kvalitné, ľahko stráviteľné mäso s takmer nulovým obsahom tuku a teda mäso veľmi zdravé, vhodné pre malé deti, pri dietách alebo pre športovcov ako jedinečný zdroj bielkovín a hlavne , domácej produkcie. Mäso má vysoký obsah bielkovín, vápnika, fosforu, železa, vitamínu B2 a ďalších vitamínov a minerálov.

Jahňacina  je výhradne regionálneho slovenského pôvodu, chované  ekologickým pastevným – extenzívnym spôsobom, čo zaručuje kvalitu a zloženie mäsa.
Celé mliečne jahniatko aj s kosťou má váhu 4,5 – 10 kg . Ľahké jahňa je s váhou 7-  13 kg a ťažké jahňa ( vek do 1 roka ) je s vyššou hmotnosťou a to cca 10 – 15 kg. Váha jatočného zvieraťa je závislá najmä od obdobia jeho porážky.

Po dohode dodáme aj polovičku resp štvrť jahňaťa. Podľa požiadavky a na základe vzájomnej dohody je mäso možné za dohodnutý príplatok rozdeliť na menšie časti a vákuovo zabaliť.

Recept  na prípravu

Stuffed Lamb With Spinach | Gordon Ramsay

The perfect dish for the winter chill !

Uverejnil používateľ Gordon Ramsay Piatok 10. januára 2020