BIO jahňacina podľa vlastného výberu od 15 eur/kg

18.00

BIO jahňacie – plemeno valaška a Zošľachtená valaška

mäso podľa vlastného výberu v cene od 15 do 35 eur/kg

  • Karé a chrbát s kosťou 28 eur/kg
  • karé – chrbát bez kosti 35 eur/kg
  • T-bone steak a kotletky,  porcované s kosťou cca 3cm, vákuované 35 eur/kg
  • Stehno s kosťou v celku  25 eur/kg
  • stehno bez kosti 32 eur/kg
  • Osso Bucco s kosťou, stehno porcované cca 3cm, vákuované 28 eur/kg
  • plece s kosťou 25 eur/kg
  • plece bez kosti 32 eur/kg
  • krk s kosťou 20 eur/kg
  • krk bez kosti 30 eur/kg
  • vykostené celý kus  27 eur/kg
  • jahňacia pečeň BIO 8 eur/kg
  • jahňacie srdce BIO 8 eur/kg
  • jahňacia salssicia 26 eur/kg
  • jahňacie vo vlastnej šťave 500g/270g 12 eur/ks
  • vykostené mäso – jahňací orez  BIO 25 eur/kg
  • celý kus 15 eur/kg
  • celý kus rozdelený na 7-8 častí 17 eur/kg
  • porcovanie + vákuovanie podľa želania 2 eur/ks

v poznámke prosím uveďte druh, váhu mäsa prípadne vašu predstavu úpravy mäsa

Popis

Jahňacina – BIO kvalita.

SLOVENSKÁ jahňacina – chovaná v ekologickom poľnohospodárstve  v Národnom parku v nadmorskej výške 900-1.400 mnm. Jahňacie mäso BIO je dodané čerstvé prípadne zamrazené. Barančeky nie sú očkované a prikrmované jadrom. Jahňa v závislosti od veku je  prevažne kŕmené materským mliekom ( mliečne jahňa vo veku do 10 týždňov). V neskoršom veku čerstvou pastvou (tzv. anglosaský spôsob chovu)

Ide o veľmi kvalitné, ľahko stráviteľné mäso s takmer nulovým obsahom tuku a teda mäso veľmi zdravé, vhodné pre malé deti, pri dietách alebo pre športovcov ako jedinečný zdroj bielkovín a hlavne , domácej produkcie. Mäso má vysoký obsah bielkovín, vápnika, fosforu, železa, vitamínu B2 a ďalších vitamínov a minerálov.

Jahňacina  je výhradne regionálneho slovenského pôvodu, chované  ekologickým pastevným – extenzívnym spôsobom, čo zaručuje kvalitu a zloženie mäsa.
Celé mliečne jahniatko aj s kosťou má váhu 4,5 – 10 kg . Ľahké jahňa je s váhou 7-  13 kg a ťažké jahňa ( vek do 1 roka ) je s vyššou hmotnosťou a to cca 10 – 15 kg. Váha jatočného zvieraťa je závislá najmä od obdobia jeho porážky.

Po dohode dodáme aj polovičku resp štvrť jahňaťa. Na základe vzájomnej dohody je mäso možné za dohodnutý príplatok rozdeliť na menšie časti a vákuovo zabaliť.

Recept  na prípravu

Stuffed Lamb With Spinach | Gordon Ramsay

The perfect dish for the winter chill !

Uverejnil používateľ Gordon Ramsay Piatok 10. januára 2020