Popis
Jahňacina v BIO kvalite
Jahňacina – chovaná v ekologickom poľnohospodárstve v Národnom parku v nadmorskej výške 900-1.400 mnm. Jahňacie mäso BIO je dodané čerstvé prípadne zamrazené. Barančeky nie sú očkované a prikrmované jadrom. Jahňa v závislosti od veku bolo prevažne kŕmené materským mliekom ( mliečne jahňa vo veku do 10 týždňov), až v neskoršom veku čerstvou pastvou (tzv. anglosaský spôsob chovu).
Ide o veľmi kvalitné, ľahko stráviteľné mäso s takmer nulovým obsahom tuku a teda mäso veľmi zdravé, vhodné pre malé deti, pri dietách alebo pre športovcov ako jedinečný zdroj bielkovín a hlavne , domácej produkcie. Mäso má vysoký obsah bielkovín, vápnika, fosforu, železa, vitamínu B2 a ďalších vitamínov a minerálov.
Jahňacina je výhradne regionálneho slovenského pôvodu, chované ekologickým pastevným – extenzívnym spôsobom, čo zaručuje kvalitu a zloženie mäsa.
Celé mliečne jahniatko aj s kosťou má váhu 4,5 – 10 kg . Ľahké jahňa je s váhou 7- 13 kg a ťažké jahňa ( vek do 1 roka ) je s vyššou hmotnosťou a to cca 10 – 15 kg. Váha jatočného zvieraťa je závislá najmä od obdobia jeho porážky.
Po dohode dodáme aj polovičku resp štvrť jahňaťa. Podľa požiadavky a na základe vzájomnej dohody je možné mäso za dohodnutý príplatok rozdeliť na menšie časti a vákuovo zabaliť.
Stuffed Lamb With Spinach | Gordon Ramsay
The perfect dish for the winter chill !
Uverejnil používateľ Gordon Ramsay Piatok 10. januára 2020
Roast Leg of LambA juicy herb flavoured roast leg of lamb with a rich gravy.RECIPE HERE: www.recipe30.com/roast-leg-of-lamb.html/
Uverejnil používateľ Recipe30 Pondelok 23. decembra 2019