Popis
Jahňacina – BIO kvalita.
SLOVENSKÁ jahňacina – chovaná v ekologickom poľnohospodárstve v Národnom parku v nadmorskej výške 900-1.400 mnm. Jahňacie mäso BIO je dodané čerstvé prípadne zamrazené. Barančeky nie sú očkované a prikrmované jadrom. Jahňa v závislosti od veku je prevažne kŕmené materským mliekom ( mliečne jahňa vo veku do 10 týždňov). V neskoršom veku čerstvou pastvou (tzv. anglosaský spôsob chovu)
Ide o veľmi kvalitné, ľahko stráviteľné mäso s takmer nulovým obsahom tuku a teda mäso veľmi zdravé, vhodné pre malé deti, pri dietách alebo pre športovcov ako jedinečný zdroj bielkovín a hlavne , domácej produkcie. Mäso má vysoký obsah bielkovín, vápnika, fosforu, železa, vitamínu B2 a ďalších vitamínov a minerálov.
Jahňacina je výhradne regionálneho slovenského pôvodu, chované ekologickým pastevným – extenzívnym spôsobom, čo zaručuje kvalitu a zloženie mäsa.
Celé mliečne jahniatko aj s kosťou má váhu 4,5 – 10 kg . Ľahké jahňa je s váhou 7- 13 kg a ťažké jahňa ( vek do 1 roka ) je s vyššou hmotnosťou a to cca 10 – 15 kg. Váha jatočného zvieraťa je závislá najmä od obdobia jeho porážky.
Po dohode dodáme aj polovičku resp štvrť jahňaťa. Na základe vzájomnej dohody je mäso možné za dohodnutý príplatok rozdeliť na menšie časti a vákuovo zabaliť.
Recept na prípravu
Stuffed Lamb With Spinach | Gordon Ramsay
The perfect dish for the winter chill !
Uverejnil používateľ Gordon Ramsay Piatok 10. januára 2020