Kvasená kapusta, domáca výroba, RAW 1kg

3.00

Pestovanie kapusty pod Tatrami sa má tradíciu výroby od roku 1992. .

Kvasená kapusta sa vyrába tradičnou metódou kvasenia bez chemického konzervovania z dobrovodskej kapusty vlastnej produkcie, ktorá sa pestuje v okolí Šváboviec.

Zloženie: hlávková dobrovodská kapusta, soľ, rasca, čierne korenie, nové korenie, bobkový list

skladovať v uzavretých obaloch v tme a chlade pri teplote do 10°C

ALERGÉNY : môže obsahovať SO2 a siričitany vzniknuté naturálnou fermentáciou

NEKONZERVOVANÉ

minimálna trvanlivosť vyznačená na obale

horský výrobok

Vákuové balenie 1 kg.

Popis

Kvasená kapusta má veľké zdravotné benefity. Zmienky o tejto forme konzervovania kapusty pochádzajú z Číny z pred viac ako 2000 rokov. V tom čase bola fermentácia jednou z metód používaných na zabránenie rýchleho znehodnotenia potravín. Kyslá kapusta prežila skúšku času, aby sa stala obľúbenou prílohou a korením v mnohých kultúrach. Vďaka kvaseniu, ktoré kyslá kapusta podstúpi, ponúka kyslá kapusta výživu a zdravie oveľa viac ako čerstvá kapusta. Prečo teda zaradiť kyslú kapustu do jedálnička?

1.       Kvasená kapusta je veľmi výživná

Je bohatá na vlákninu, vitamíny a minerály.

Jej probiotiká tiež pomáhajú vášmu telu ľahšie vstrebávať tieto živiny, vďaka čomu je kyslá kapusta výživnejšia ako surová kapusta.

2.      Zlepšuje vaše trávenie

Nepasterizovaná kyslá kapusta obsahuje probiotiká, čo sú prospešné baktérie, ktoré pôsobia ako prvá obranná línia pred toxínmi a škodlivými baktériami. Môžu tiež zlepšiť vaše trávenie a celkové zdravie.

3.     Posilňuje váš imunitný systém

Udržiavanie zdravej črevnej flóry tiež pomáha predchádzať množeniu škodlivých baktérií a môže dokonca zvýšiť produkciu prírodných protilátok. Pravidelná konzumácia probiotických jedál, ako je kyslá kapusta, môže navyše znížiť riziko vzniku infekcií, ako sú napríklad nádcha a infekcie močových ciest.

4. Pomáha znižovať stres a udržiavať zdravie mozgu

Čoraz väčší počet štúdií objavuje úzke spojenie medzi  naším tráviacim traktom a mozgom. Kyslá kapusta podporuje zdravú črevnú flóru a môže zvýšiť absorpciu minerálov regulujúcich náladu z vašej stravy. Oba tieto účinky pomáhajú znižovať stres a udržiavať zdravie mozgu.

5.     Môže znížiť riziko určitých druhov rakoviny

Kapusta obsahuje antioxidanty a ďalšie prospešné rastlinné zlúčeniny, ktoré môžu pomôcť znížiť riziko niektorých druhov rakoviny. Vedci sa domnievajú, že tieto zlúčeniny môžu pomôcť znížiť poškodenie DNA, zabrániť mutáciám buniek a blokovať nadmerný rast buniek, ktorý zvyčajne vedie k rozvoju nádoru.

6.     Prispieva k pevnejším kostiam

Kyslá kapusta obsahuje vitamín K2, ktorý hrá dôležitú úlohu pre zdravie kostí. Konkrétnejšie, vitamín K2 aktivuje dva proteíny, ktoré sa viažu na vápnik, hlavný minerál nachádzajúci sa v kostiach.