MASLO kravské BIO RAW

9.00

MASLO BIO RAW – tradičné kravské nepasterizované  

Maslo vyrobené RUČNE starodávnou metódou z nepasterizovanej smotany zo surového BIO kravského mlieka. Žltkastá farba masla naznačuje prítomnosť betakaroténu, ktorý získava voľne pasúca sa krava zo slnka a zeleného naturálneho krmiva. Jemne kyslá chuť je charakteristická pre tradičnú výrobu masla klasickým usadením a zakysnutím smotany.

Zvieratá sú chované voľne v prírode a na noc v maštali.

Zloženie: mliečny tuk min 82% hmotnosti, obsah vody max 16% hmotnosti.

Kravy sú kŕmené trávou a senom. Nie silážou, sójou a kukuricou !

Neobsahuje konzervačné látky.

Obsahuje alergén kravské mlieko.

Skladujte v chlade pri teplote  1 – 8 °C

HMOTNOSŤ : 500 g

Horský produkt

Produkt Ekologického poľnohospodárstva na Slovensku.

 

Popis

MASLO je vyrobené RUČNE starodávnou metódou

z nepasterizovanej jemne nakysnutej smotany zo surového BIO kravského mlieka. Jeho žltkastá farba naznačuje prítomnosť betakaroténu, ktorý získava voľne pasúca sa krava zo slnka a zeleného naturálneho krmiva. Jemne kyslá chuť je charakteristická pre tradičnú výrobu masla klasickým usadením a zakysnutím smotany.

Ako často zaraďujete maslo do svojich každodenných jedál? Ak si dávate záležať na zdravom stravovaní, asi ho veľmi nepoužívate, nakoľko sa tuky všeobecne považujú za nezdravé. Avšak najnovšie vedecké výskumy ukázali, že to tak nemusí byť – v skutočnosti obsahuje veľa výživných látok a ďalších špeciálnych prvkov, ktoré môžu byť prospešné pre Vaše zdravie. Tu je 7 prekvapivých dôvodov, pre ktoré možno opäť začnete používať maslo…

1. Konjugovaná kyselina linolová

Počuli ste už niekedy o konjugovanej kyseline linolovej? Možno nie, ale to neznamená, že nie je dôležitá pre Vaše zdravie. Konjugovaná kyselina linolová sa vyznačuje mnohými benefitmi pre zdravie, napríklad zlepšuje proces metabolizmu, má protirakovinové vlastnosti a je účinná aj pri chudnutí. Túto kyselinu často využívajú kulturisti ako doplnok stravy, nakoľko pomáha znižovať percento tuku v tele a budovať svaly. A hádajte čo? V masle sa tejto konjugovanej kyslieny linolovej nachádza veľmi veľa!

2. Mastné kyseliny

Maslo obsahuje veľa zdravých mastných kyselín, z ktorých za zmienku stojí hlavne butyrát. Ten slúži ako zdroj energie pre bunky hrubého čreva, čím robí trávenie oveľa účinnejším. Butyrát môže tiež celkovo chrániť tráviaci systém Vášho tela, pretože má protizápalové účinky.

3. Lepšie ako margarín

Pravdepodobne ste počuli, že margarín je zdravšia náhrada masla, pretože sa považuje za menej škodlivý pre naše telo. Opäť chyba! Výskumy ukázali, že maslo, na rozdiel od margarínu, nezvyšuje riziko kardiovaskulárnych ochorení. Niektoré štúdie tiež ukázali, že maslo dokonca znižuje riziko srdcových chorôb, nakoľko obsahuje veľa vitamínu K2.

4. Vitamíny

Okrem vyššie spomínaného vitamínu K2, ktorý je prevenciou kardiovaskulárnych chorôb, rakoviny a osteoporózy, maslo obsahuje aj veľa vitamínu A a E. Vitamín A podporuje imunitný systém, rast kože a dobrý zrak, zatiaľ čo vitamín E je veľmi účinný antioxidant. Keďže maslo obsahuje veľa vitamínov, ktoré naše telo potrebuje pre správne fungovanie, zdá sa, že môže výrazne zlepšiť náš celkový zdravotný stav a nie mu škodiť, ako sa to všeobecne hovorí.

5. Znižuje riziko obezity

Maslo je mliečny výrobok s vysokým obsahom tuku a kalórií, takže je často spájané s problémami s obezitou. Aj keď obrovské množstvo masla a veľa kalórií, ktoré sú neodškriepiteľné, môžu určite spôsobiť zvýšenie telesnej hmotnosti, maslo samo osebe nie je priamo spojené s obezitou. Výskum ukázal, že maslo, v porovnaní s inými potravinami obsahujúcimi veľa tuku, v skutočnosti riziko obezity znižuje, takže skutočne môže byť nápomocné pri udržiavaní tela v dobrej forme.

6. Zdravé nasýtené tuky

Tuky sú vo všeobecnosti vnímané negatívne, hoci nie všetky sú zdraviu škodlivé. Niektoré z nich sú dokonca prospešné – a hádate správne – maslo práve niektoré z nich obsahuje. Nasýtené tuky v žiadnom prípade nevyvolávajú kardiovaskulárne ochorenia; v skutočnosti namiesto toho zvyšujú hladinu dobrého cholesterolu HDL.

7. Fantastická chuť

Nepodceňujte význam šťastia v súvislosti so svojím zdravím. A keďže maslo má fantastickú chuť, môže jednoducho príjemne dochutiť Vaše jedlá a v dôsledku toho Vás urobiť šťastnejšími – čo bude mať pozitívny vplyv na Vaše celkové zdravie a pohodu. Maslo je vynikajúce ako nátierka, ale je tiež často používané aj ako doplnková ingrediencia napríklad na prípravu rizota, k restovanej zelenine alebo nespočetnému množstvu chutných dezertov. Tak na čo ešte čakáte – pustite sa do varenia a pečenia s maslom ešte dnes!