Domáce slivky bez kôstky, sušené, RAW, BIO 100 g

5.00

  • Domáce Slivky sušené na vzduchu, BIO dynamické, RAW
  • sušením stráca slivka 84% svojej hmotnosti. 1 kg čertvých sliviek = 160 g sušených
  • Administratívne zaradenie: Sušené jednodruhové ovocie
  • Zloženie: Sušené slivky bez kôstky * 100% *
  • produkt biodynamického poľnohospodárstva, bez ošetrovania stromov a plodov, bez síry, bez konzervantov
  • Krajina pôvodu:  Slovensko
  • Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
  • Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal
  • Obsah : 100g
  • Horský výrobok
  • Ručný zber
  • Producent : Predaj z dvora – Ladislav Raček – Poprad, remeselný produkt.
  • Registračné číslo 05-2021-PP

Popis

Sušené slivky sa vyrábajú z celých, zrelých, čerstvých prezretých sliviek. Na vzduchu sušené slivky majú tmavo hnedú až čiernu farbu a obsahujú predovšetkým sacharidy vo forme glukózy a sacharózy. Sú bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Aj v nich okrem už spomínaných látok nájdeme značné množstvo prírodného cukru sorbitolu, ktorý v črevách funguje podobne ako vláknina a za zmienku stojí aj stopové látka bór, ktorá sa vo slivkách vyskytuje. Aj napriek vysoký obsah sacharidov sú slivky vhodné pri redukčnej diéte vďaka obsahu pektínov, ktoré spomaľujú vstrebávanie cukrov a zvyšujú spaľovanie tukov. Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú bio kvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.

V sušenom ovocí môžu prírodné cukry kryštalizovať a tvoriť na ňom povlak. Tento prirodzený proces neznižuje kvalitu ovocia, naopak je známkou toho, že nebolo chemicky ošetrované. Slivky môžu obsahovať kúsky kôstok alebo kôstky celé.

Použitie: Sušené slivky využijete na pečenie koláčov, vyrábanie RAW dezertov alebo slivkových omáčok. Skvele osladí vaše raňajky, nech už si radi pochutnávate na ovsenej kaši, müsli alebo pšeno. Slivky sú pochúťkou už samy o sebe, spoľahlivo s nimi zaženiete chuť na sladkosti. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich odporúčame pol hodiny vopred namočiť do teplej vody.