Popis
Domáca klobáska Jeleň-Býk vyrobená tradičným spôsobom = solená kuchynskou soľou a následne zaúdená na studenom dyme z tvrdého bukového dreva. Sušenie prebieha v chladnej miestnosti vo vise.
Tajomstvo výnimočnej chuti domácej klobásky spočíva v tradičnom spôsobe výroby podľa rokmi overených starých rodinných receptov s tradíciou výroby od roku 1919.
Jej dokonalá chuť získaná zretím sušením a prirodzená slanosť vynikne pri akejkoľvek konzumácii.
Dobre vysušenú Klobáska Jeleň-Býk odporúčame krájať na tenké kolieska. Vhodná je ako príloha ku vínu či pivu.
Sušená jelenia klobáska sa konzumuje studená s chlebom a ochutená horčicou. Ak je klobása príliš suchá, vždy sa môže konzumovať tepelne upravená spolu s kyslou kapustou, sušenými hubami a sušenými slivkami. Tento produkt nájdete len v horských oblastiach a každá rodina si do pôvodného receptu pridáva detaily, ktoré uprednostňuje. Hrozí, že s ďalšími generáciami tento remeselný výrobok, výsledok vedomostí a know-how spoločenstiev týchto hôr, môže zaniknúť. Jelenia klobáska je v Arche chutí – Ark of Taste
V ponuke máme aj klobásku jeleň – prasiatko,
Milí zákazníci, doprajte si pôžitok z dobrého jedla.