Jahňacie mäso BIO – baranček

10.00

Objednať jahňacie mäso BIO je možné v priebehu celého roka.

Krajina pôvodu: Slovenská republika

Plemeno :  zošľachtená valaška krížená mäsovým plemenom suffolk (safolk)

Najvyššia možná BIO kvalita mäsa .

Barančeky nie sú očkované a prikrmované jadrom. Jahňa v závislosti od veku bolo prevažne kŕmené materským mliekom, až v neskoršom veku čerstvou pastvou (tzv. anglosaský spôsob chovu)

Cena : za 1 kg váhy v surovom stave s kosťou. Barančeky sú váhou okolo 9-22 kg.

Popis

Jahňacina – barančeky – špecializované mäsové plemeno v BIO kvalite.

SLOVENSKÉ – chované v ekologickom hospodárstve pod Kráľovou hoľou. Jahňacie mäso BIO je dodané čerstvé, nemrazené, na požiadanie voľne odsušené /vo vise/ v chladiacom boxe pri cca 2 °C. Barančeky nie sú očkované a prikrmované jadrom. Jahňa v závislosti od veku bolo prevažne kŕmené materským mliekom, až v neskoršom veku čerstvou pastvou (tzv. anglosaský spôsob chovu)

Ide o veľmi kvalitné, ľahko stráviteľné mäso s takmer nulovým obsahom tuku a teda mäso veľmi zdravé, vhodné pre malé deti, pri dietách alebo pre športovcov ako jedinečný zdroj bielkovín a hlavne , domácej produkcie. Mäso má vysoký obsah bielkovín, vápnika, fosforu, železa, vitamínu B2 a ďalších vitamínov a minerálov.

Jahniatka sú výhradne regionálneho slovenského pôvodu, chované  ekologickým pastevným – extenzívnym spôsobom, čo zaručuje kvalitu a zloženie mäsa.
Celé jahniatko aj s kosťou má váhu od 9 do 22 kg. Ľahké jahňa je s váhou do 13 kg a ťažké jahňa je s vyššou hmotnosťou ako 13 kg. Váha jatočného zvieraťa je závislá najmä od obdobia jeho porážky.

Po dohode dodáme aj polovičku resp štvrť. Podľa požiadavky je mäsko možné odsušiť  vo vise po dobu 5-10 dní prípadne naporcovať na menšie časti.