Jahňacie mäso BIO – mliečne

10.00

Objednať jahňacie mäso BIO je možné v priebehu celého roka.

Krajina pôvodu: Slovenská republika

Plemeno :  zošľachtená valaška krížená mäsovým plemenom suffolk (safolk)

Najvyššia možná BIO kvalita mäsa .

Barančeky nie sú očkované a prikrmované jadrom. Jahňa v závislosti od veku bolo prevažne kŕmené materským mliekom, až v neskoršom veku čerstvou pastvou (tzv. anglosaský spôsob chovu)

Cena : za 1 kg váhy v surovom stave s kosťou

Popis

Jahňacina – barančeky – špecializované mäsové plemeno v BIO kvalite.

SLOVENSKÉ -chované v ekologickom hospodárstve pod Kráľovou hoľou. Jahňacie mäso BIO je dodané čerstvé, nemrazené, na požiadanie voľne odsušené /vo vise/ v chladiacom boxe pri cca 2 °C. Barančeky nie sú očkované a prikrmované jadrom. Jahňa v závislosti od veku bolo prevažne kŕmené materským mliekom, až v neskoršom veku čerstvou pastvou (tzv. anglosaský spôsob chovu)

Ide o veľmi kvalitné, ľahko stráviteľné mäso s takmer nulovým obsahom tuku a teda mäso veľmi zdravé, vhodné pre malé deti, pri diétach alebo pre športovcov ako jedinečný zdroj bielkovín a hlavne , domácej produkcie. Mäso má vysoký obsah bielkovín, vápnika, fosforu, železa, vitamínu B2 a ďalších vitamínov a minerálov.

Jahniatka sú výhradne regionálneho slovenského pôvodu, chované  ekologickým pastevným – extenzívnym spôsobom, čo zaručuje kvalitu a zloženie mäsa.
Celé jahniatko aj s kosťou má váhu od 9 do 22 kg. Ľahké jahňa je s váhou do 13 kg a ťažké jahňa je s vyššou hmotnosťou ako 13 kg. Váha jatočného zvieraťa je závislá najmä od obdobia jeho porážky.

Po dohode predám aj polovičku. Podľa požiadavky je mäsko možné odsušiť  vo vise po dobu 5-10 dní prípadne naporcovať na menšie časti.