Kokosový cukor 100% – BIO Direct Trade 500g

7.00

Kokosový cukor 100% – BIO Direct Trade

Ochutnajte Indonéziu u seba doma a staňte sa fanúšikom skutočne sladkého života bez obmedzení. Stačí, ak všetky svoje doterajšie sladidlá vymeníte za dary prírody v podobe unikátneho kokosového cukru. Získa si vás nielen svojou farbou, ale aj chuťou či nerafinovanou technikou spracovania. S ním ožije vaša káva, zákusky, a ostatné jedlá. Ale predovšetkým váš život.

Každá lyžička vás okrem nízkeho glykemického indexu odmení bohatým zdrojom vitamínov a chuťových karamelových variácií. Spestrite si svoju poličku v kuchyni týmto sladkým prekvapením, vďaka ktorému budete zdravší, vitálnejší a poďakuje sa vám aj vaše telo. Kokosový cukor pomáha lepšiemu tráveniu, a tým dokáže pracovať aj na budovaní imunity. Aj tu si však postrážte kalorickú tabuľku, ak pracujete na chudnutí. Jedna lyžička totiž obsahuje približne 20 kcal.

Kokosový cukor je však oproti bielemu cukru pokladom, a práve on sa považuje za jeho najlepšiu náhradu.

100% čistý kokosový cukor, bez akýchkoľvek pridaných sladidiel.

100% prírodný, ručne pripravovaný bio produkt slovensko-indonézskej spolupráce na Jáve (Direct Trade)

Nízko glykemické sladidlo pre skvelú kontrolu hmotnosti.

Obsahuje množstvo prospešných minerálnych látok: magnézium, sodík, zinok, železo, vápnik a vitamíny B1, B2, B3, B6, C.

Získavaný od skupiny farmárov dodržiavajúcich pravidlá organického farmárčenia s ktorými spolupracujeme už roky.

Čerešničku na torte tvorí prívlastok ručne vyrábaného 100% bio produktu. Direct Trade produkt – pomáha nám dávať prácu farmárom a podporovať ich komunitu.

Zloženie: kokosový cukor

Hmotnosť: 500 gramov

Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 386 kcal
Tuky 0,9 g
Karbohydráty 93,3 g
Bielkoviny 1,24g

Krajina pôvodu : Indonézia

Popis

8 dôvodov prečo začať používať kokosový cukor

Zatiaľ čo sa kel stal superfoodom roka 2014, rafinovaný cukor sa stal verejným nepriateľom číslo jeden. Vďaka rôznym odhaleniam o nadmernom množstve pridaného cukru v bežných potravinách, sa  téma škodlivosti cukru postupne dostáva do širšieho vedomia ľudí. Máme však pre vás vhodnú náhradu, kokosový cukor.

Každý vie, ako veľmi môže byť návykový cukor. Čo ak by bol zdravší a prirodzenejší spôsob, ako osladiť vašu kávu bez ohrozovania vášho zdravia? Ako sa ukazuje, odpoveďou je kokosový cukor, ktorý má skutočne veľa výhod.

Tu sú niektoré z mnohých vecí, ktoré z neho robia tak skvelé a zdravé prírodné nerafinovane sladidlo:

Elektrolyty

Kokosový cukor obsahuje draslík, horčík a sodík, ktoré sú nevyhnutné pre reguláciu obsahu vody v tele, a napomáhajú funkcii srdca, nervov a svalov. Má takmer 400 krát viac draslíka ako bežný cukor.

Sladidlo s nízkym glykemickým indexom

Biely, stolový cukor má glykemický index (GI) 65, kým čo kokosový cukor má GI 35. To je oveľa bližšie k GI cukru, ktorý sa prirodzene nachádza v ovocí, čo je okolo 25.

Minerály

Kokosový cukor obsahuje minerály v prírodnej forme ako železo, zinok a vápnik, ktoré poskytujú mnoho zdravotných výhod, vrátane silnejších kostí.

Dusík

Dusík pomáha podporovať funkčnosť kardiovaskulárneho systému a pomáha udržiavať zdravé srdce.

Vitamín C

Vitamín C je najviac známy tým, že pomáha podporiť imunitný systém a chráni vás pred chorobami, ale tiež podporuje zdravé kĺby a kožu.

Mastné kyseliny s krátkym reťazcom

Kokosový cukor obsahuje zdravé tuky, o ktorých sa vie, že pomáhajú predchádzať vysokému cholesterolu a srdcovým chorobám.

Inulín

Inulín je druh vlákniny, ktorá pomáha udržiavať zdravé črevo, predchádzať rakovine hrubého čreva a vyvažovať hladinu cukru v krvi.

Menej sacharózy

Zatiaľ čo štandardný cukor je čistá sacharóza, kokosový cukor obsahuje asi 80 percent sacharózy. Ďalších 20 percent sa skladá z živín, vlákniny a ďalších prospešných látok.  Použijete to isté množstvo cukru avšak spotrebujete menej „zlých“ látok a súčasne zvyšujete príjem potrebných živín!

Kokosový cukor „Chute Indonézie“ môže nahradiť bežný biely stolový cukor v pomere 1: 1, čo znamená, že prechod je jednoduchý. Môžete ho použiť na osladenie rannej kávy, vo vašom obľúbenom koláči či dezerte, prakticky všade tam, kde by ste inak používali bežný cukor.