ŠPEK- domáca údená slanina – sušená na vzduchu – RAW 100g
2.20€
Na vzduchu sušená domáca bravčová slanina údená studeným dymom z bukového dreva.
Sušená domáca slanina je Údené surové solené mäso a NEOBSAHUJE anorganickú soľ Dusitan sodný E250 alebo Dusitan draselný E249 tak zvanú rýchlosoľ, ktorá viaže v mäse vodu a udržuje červenú farbu mäsa.
Viac informácii, popis a účinky E249 a E250
E250 http://www.paula.sk/ecka/e250-dusitan-sodny/
E249 http://www.paula.sk/ecka/e249-dusitan-draselny/
Prírodné koreniny : kuchynská soľ, cesnak, kmín
ZLOŽENIE :
- bravčová slanina 98%
- kuchynská soľ 2%
- cesnak
- kmín
Sušením na vzduchu, stráca slanina na váhe ale získava na chuti.
BEZ alergénov, BEZ Lepku
Skladovať pri teplote do +4 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu najviac 85%
Po otvorení doporučujeme spotrebovať do 10 dní alebo voľne zavesiť do špajzu.
Vákuovo balené
Dátum výroby a doporučenej spotreby je uvedený pri každej dodanej šarži
Krajina pôvodu : Slovenská republika -Mäsovýroba Štefan Knižka
Popis
ŠPEK – údená domáca slanina je vyrobená tradičným spôsobom
solená kuchynskou soľou a následne zaúdená na studenom dyme z tvrdého bukového dreva. Sušenie prebieha v chladnej miestnosti vo vise.
Tajomstvo výnimočnej chuti domácej slaniny spočíva v tradičnom spôsobe výroby podľa rokmi overených starých rodinných receptov.
Nasolením klasickou kuchynskou soľou a následným sušením na vzduchu domáca slanina stráca okolo 30 % viazanej vody.
Jej dokonalá chuť získaná zretím sušením a prirodzená slanosť vynikne pri akejkoľvek konzumácii.
Sušená je ideálna na jedenie za studena či na praženie ako príloha k bryndzovým pirohom a bryndzovým haluškám alebo k domácim vajíčkam.
Milí zákazníci, doprajte si pôžitok z dobrého jedla.