Popis
RokFurt
je unikátny prahistorický horský zrejúci syr z odtučneného nepasterizovaného BIO kravského mlieka. / pôvodne sa používalo kozie, neskôr ovčie mlieko/
Probiotické mliečne kvasenie a antibiotická ušľachtilá pleseň zabezpečí jeho výnimočnú ale intenzívnu chuť.
V tomto syre je použitá nerafinovaná a nejodizovaná, ručne zbieraná morská soľ 2% a ušľachtilá pleseň Penicillium roqueforti z vlastnej produkcie.
Výrobné postupy pri výrobe tohoto syru sú staré viac ako 7,000 rokov , sú primitívne a pritom tak jednoduché. Siahajú do oblasti bývalej Asýrie /severná časť Sumerskej ríše – Mezopotámia 5,000 B.C. /
https://sk.wikipedia.org/wiki/Mezopot%C3%A1mia
Pastiersky spôsob výroby syra sa časom preniesol do Karpatských hôr a do oblasti Kaukazu ku Slovanom.