RokFurt-prahistorický zrejúci horský syr, BIO-RAW

12.00

Domáci kravský zrejúci horský syr 9-12 mesiacov

ČISTÁ HMOTNOSŤ:  100g

ZLOŽENIE: nepasterizované BIO RAW kravské mlieko, nerafinovaná nejodizovaná morská soľ 2%, ušľachtilá pleseň Penicillium roqueforti

Vychované a vyrobené na Slovensku

Zretím stráca tento syr svoju hmotnosť. Na 100 g tohoto produktu je potrebné cca 350 g čerstvého syra.

remeselný výrobok

LEN NA TELEFONICKÚ OBJEDNÁVKU sprostredkujeme PRIAMO OD FARMÁRA

záujem o tento produkt prosím uveďte do poznámky alebo do správy

Popis

RokFurt

je unikátny prahistorický horský zrejúci syr z odtučneného nepasterizovaného BIO kravského mlieka. / pôvodne sa používalo kozie, neskôr ovčie mlieko/

Probiotické mliečne kvasenie a antibiotická ušľachtilá pleseň zabezpečí jeho výnimočnú ale intenzívnu chuť.

V tomto syre je použitá nerafinovaná a nejodizovaná, ručne zbieraná morská soľ 2% a ušľachtilá pleseň Penicillium roqueforti z vlastnej produkcie.

Výrobné postupy pri výrobe tohoto syru sú staré viac ako 7,000 rokov , sú primitívne a pritom tak jednoduché. Siahajú do oblasti bývalej Asýrie /severná časť  Sumerskej ríše – Mezopotámia   5,000 B.C. /

https://sk.wikipedia.org/wiki/Mezopot%C3%A1mia 

Pastiersky spôsob výroby syra sa časom preniesol do Karpatských hôr a do oblasti Kaukazu ku Slovanom.