SOĽ – morská HRUBÁ RAW 500g

3.00

TRADIČNÁ MORSKÁ SOĽ – HRUBÁ  *  NEJODIZOVANÁ  *  NERAFINOVANÁ

Skladujte na suchom mieste.

Hmotnosť: 500g

Výrobca: Soline pridelava soli d.o.o, Slovinsko – Piran EU

Popis

Morská Soľ Piran je tradičná morská,

nejodizovaná, nerafinovaná a ručne spracovaná s chráneným označením pôvodu ( CHOP ).

Soľ Piran, vzácny produkt národného parku Sečovlje Salina,  je výsledok nepokojných vetrov, teplého slnka a ťažkej práce soľných pracovníkov. Morská soľ Piran vzniká prirodzeným odparovaním z morskej vody. Tento proces je možné vykonávať len v teplom podnebí a preto sa tá najkvalitnejšia morská soľ vyrába väčšinou v stredomorskom prostredí.

Spracováva sa ručne, podľa pôvodných tradičných metód, ktoré majú viac ako 700 rokov. 

Hlavný proces zahŕňa prirodzenú kryštalizáciu v soľných oblastiach parku, ktoré sú chránené petolou ( cenný bio sediment, ktorý tvorí substrát minerálov a mikroorganizmov ). Soľné panvy Sečovlje a Strunjan sú jediné časti, kde sa soľ stále produkuje a kde tradičná produkcia pretrvala do dnešných čias. Dnes je ich ekonomická úloha postavená do pozície ochrancu prírody a kultúrnych úloh: vyrábaná soľ je pochúťka pre gurmánov, zachováva zvyklosti. Soľné panvy dávajú útočisko vzácnym a zvláštnym druhom rastlín a živočíchov a zároveň je to spomienka na kedysi bohatú stredomorskú krajinu. Soľ Piran je ľahká, bohatá na morské minerály a má vynikajúcu chuť, doplnenú materskou vodou uloženou v kryštáloch.

Jedinečné účinky morskej soli na zdravie.

Morská soľ obsahuje vysoké percento chloridu a sodíka. Okrem toho obsahuje aj horčík, vápnik, draslík a ďalšie minerálne látky, ktoré sú prospešné pre naše zdravie. Obsahuje tiež stopové prvky, nerastné látky, meď, zlato, nikel, či kobalt.

Jej použitie je vhodné najmä u detí, ľudí s vysokým krvným tlakom, je vhodná pri problémoch s ekzémami a u ľudí, ktorých trápia zažívacie problémy. Morská soľ celkovo upokojuje nervy a používa sa pri nervových poruchách spôsobených látkovým deficitom, pôsobí priaznivo na štítnu žľazu  a žľazy s vnútorným vyučovaním. Pre svoje hojivé a protizápalové účinky sa morská soľ používa sa aj ako kloktadlo, tak ako aj klasická soľ.

Draslík a horčík obsiahnutý v prírodnej soli pomáhajú lepšie metabolizovať sodík. Čím viac sodíka jeme, tým viac draslíka a horčíka potrebujeme na udržanie rovnováhy v hospodárení s vodou a nervovo-svalových impulzoch. Lenže z rafinovanej soli a presolených polotovarov a fast-foodov získavame  iba zvýšené množstvo sodíka, kým draslíka a horčíka máme v strave menej.
V krajinách, kde sa konzumuje aj dnes prírodná soľ : časti Pakistanu, časti Indie, Číny, Korea, nie je vôbec bežné aby lekári odporučili menej solenia. Na to by nemal dôvod, lebo táto soľ sa správa v tele radikálne ináč, ako chémia – chlorid sodný (bežná kuchynská aj morská soľ z potravín).

Doprajte svojmu telu kvalitnú morskú soľ a pomôžete vášmu zdraviu aj kráse.