Popis
Domáce sušené jabľčka
sa vyrábajú z celých, zrelých, čerstvých jabľčok, ktoré pochádzajú zo starého chemicky neošetrovaného sadu. Na vzduchu sušené jabľčka majú jemne hnedú farbu a obsahujú predovšetkým sacharidy vo forme glukózy a sacharózy. Sú bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Aj v nich okrem už spomínaných látok nájdeme značné množstvo prírodného cukru sorbitolu, ktorý v črevách funguje podobne ako vláknina. Aj napriek vysoký obsah sacharidov sú jabľčka vhodné pri redukčnej diéte vďaka obsahu pektínov, ktoré spomaľujú vstrebávanie cukrov a zvyšujú spaľovanie tukov. Ich prírodnú BIO kvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o čisté potraviny pochádzajúce z ekologického poľnohospodárstva s udržateľným systémom hospodárenia.
V sušenom ovocí môžu prírodné cukry kryštalizovať a tvoriť na ňom povlak. Tento prirodzený proces neznižuje kvalitu ovocia, naopak je známkou toho, že nebolo chemicky ošetrované.
Použitie: Sušené jabľčka využijete na pečenie koláčov, vyrábanie RAW dezertov alebo. Skvele osladí vaše raňajky, nech už si radi pochutnávate na ovsenej kaši, müsli alebo pšeno. Jabľčka sú pochúťkou už samy o sebe, spoľahlivo s nimi zaženiete chuť na sladkosti.