Popis
BIO Shoyu omáčka
vznikne fermentovaním lisovaného koláča z tekvicových semien a pšenice z biofarmy Leitner v Regau, ako aj časť výliskov z tekvicových semienok z tekvicovej farmy Metz v Haagu / Dolné Rakúsko.
Na túto omáčku sme obzvlášť hrdí. Výrobný proces je dosť podobný ako pri sójovej omáčke, až na to, že namiesto sójových bôbov používame koláč z tekvicových semien.Po vylisovaní oleja sa lisovaný koláč bežne používa ako krmivo pre zvieratá alebo sa opäť rozprestiera na poli. Avšak lisovaný koláč má veľmi vysoký obsah bielkovín, vďaka čomu je ideálny pre tento typ fermentácie. Výsledkom je tekvicová sójová omáčka orieškovej chuti, samozrejme bez sóje.
Orieškovo-hnedá omáčka s praženou arómou jasne pripomínajúca tekvicové semienka. Slané, komplexné a intenzívne, trochu rustikálne, ale s pekným záverom z pražených orechov, zaujímavý hybrid.