BIO Shoyu – fermentovaná tekvicová omáčka 250ml

16.00

Bioprodukt roka 2023!

Orieškovo-hnedá Shoyu omáčka s praženou arómou jasne pripomínajúca tekvicové semienka. Slané, komplexné a intenzívne, trochu rustikálne, ale s pekným záverom z pražených orechov, zaujímavý hybrid.

Zloženie: voda, tekvicová múka* (čiastočne zbavená oleja), PŠENICA*, soľ
* z ekologického poľnohospodárstva (Rakúsko) AT-BIO-401

Môže obsahovať stopy sóje a orechov.

Po otvorení uchovávajte v chladničke pri teplote 4-8°C

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

kalorická hodnota 50 kalórií / 209 kJ
Tuk 0 g
z toho: nasýtené mastné kyseliny 0 g
sacharidy 2,2 g
z toho cukry 1,3 g
proteín 10 g
Soľ 11,8 g

Balené v SKLE , 250 ml

LUVI Fermente KG, 4860 Lenzing – Rakúsko

Popis

BIO Shoyu omáčka

vznikne fermentovaním lisovaného koláča z tekvicových semien a pšenice z biofarmy Leitner v Regau, ako aj časť výliskov z tekvicových semienok z tekvicovej farmy Metz v Haagu / Dolné Rakúsko.

Na túto omáčku sme obzvlášť hrdí. Výrobný proces je dosť podobný ako pri sójovej omáčke, až na to, že namiesto sójových bôbov používame koláč z tekvicových semien.Po vylisovaní oleja sa lisovaný koláč bežne používa ako krmivo pre zvieratá alebo sa opäť rozprestiera na poli. Avšak lisovaný koláč má veľmi vysoký obsah bielkovín, vďaka čomu je ideálny pre tento typ fermentácie. Výsledkom je tekvicová sójová omáčka orieškovej chuti, samozrejme bez sóje.

Orieškovo-hnedá omáčka s praženou arómou jasne pripomínajúca tekvicové semienka. Slané, komplexné a intenzívne, trochu rustikálne, ale s pekným záverom z pražených orechov, zaujímavý hybrid.