Müller Thurgau 2014 kab. ( suché, CHOP ) Miloš Máťuš

7.50

MLADÉ VÍNA EDÍCIA „ŠKOREC“ 2014

Müller Thurgau 2014, biele, suché, odrodové, akostné víno

Chránené označenie pôvodu.

Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie a enzýmov.

Charakteristika: jemná, harmonická, ovocno-kvetinková vôňa. V chuti veľmi jemné, s ovocnou chuťou a dochuťou.

Gastro: hydina s jemnými smotanovými omáčkami, bravčová panenka s hubami, kozľacina, jahňacina, teľacina, ryby, majonézový šalát, smotanové a jemne zreté syry, olivy, mozzarela, šaláty s olivovým olejom.
Cukornatosť: 21 °NM
Potenciál: skoré pitie
Zrenie: nerez
Skladujte v tme a v teplote od 8 °C do 15 °C
Podávajte pri teplote 13 – 14 °C
Obsah alkoholu : 11,50 Obj.%
Obsahuje siričitany
Pri podchladení sa môže objaviť vínny kameň, ktorý neovplyvňuje chuť ani vôňu vína.

Popis

Miloš Máťuš s manželkou sú pokračovateľmi vinohradníckej rodiny Máťušovcov, ktorá má v Rači zapustené hlboké historické korene.
Hospodária na cca 20 ha viníc. Hrozno na všetky vína si sami dopestovávajú a venujú mu nadštandardný pestovateľský servis. Hrozná sa nechávajú dozrieť do úplnej zrelosti, z ktorých sa vo veľkej prevahe vyrábajú prívlastkové vína alebo kvalitné akostné vína.

Vína vyrábajú prevažne klasickou metódou s výnimkou kontrolovaného kvasenia pri niektorých
bielych vínach. Po šetrnom spracovaní vína zrejú v nerezových tankoch, dubových alebo barikových sudoch. Vína na trh prichádzajú bez chemickej stabilizácie, takže majú priestor na zrenie aj vo fľaši.
Pri vhodnom uskladnení majú vína potenciál aj na niekoľkoročné vyzrievanie.

Ťažiskové odrody: Frankovka modrá, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Müller Thurgau.
Ďalšie pestované odrody: Veltlinske zelené, Tramín červený, Sauvignon, Rulandské biele, Rulandské šedé, André, Alibernet.
Cieľom vinárstva je vyrábať nie len vína s peknou vôňou, ale aj s hlbšou odrodovou chuťou, ktoré sú schopné poslúžiť na zdravie a pomôžu umocniť zážitok z chutného jedla a vína súčasne.