Frankovka modrá rosé kab. 2015 Ružové, suché, odrodové, akostné víno Miloš Máťuš

7.90

Frankovka modrá rosé  kabinetné  2015 (Ružové, suché, odrodové, akostné víno )

 

Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie a enzýmov.

Charakteristika: Pekná, mladá ovocná vôňa po  jahodách s trochou  šľahačky ,  ovocná svieža chuť kopírujúca vôňu s peknou jemnou, harmonickou kyselinkou aj v dochuti.

Gastro:  Grilovaná hydina, hrabavá hydina s krémovými omáčkami, šaláty , smotanové syry, olivy, ryby, teľacina, bravčová panenka, kozľacina, jahňacina, paštéty .

Cukornatosť: 20,50 °NM

Potenciál: skoré pitie      Šarža:L-02/016

Dat.plnenia:                            

zrenie: nerez

Skladujte v tme a v teplote od  8°C do 15°C

Obsah alk.: 11,50 Obj.%

pri podchladení sa môže objaviť vínny kameň, ktorý neovplyvňuje chuť ani vôňu vína.

Obsahuje siričitany

objem : 0,75l

Podávame pri teplote 13-14°C

Krajina pôvodu: Slovensko

Popis

Miloš Máťuš s manželkou sú pokračovateľmi vinohradníckej rodiny Máťušovcov, ktorá má v Rači zapustené hlboké historické korene.
Hospodária na cca 20 ha viníc. Hrozno na všetky vína si sami dopestovávajú a venujú mu nadštandardný pestovateľský servis. Hrozná sa nechávajú dozrieť do úplnej zrelosti, z ktorých sa vo veľkej prevahe vyrábajú prívlastkové vína alebo kvalitné akostné vína.

Vína vyrábajú prevažne klasickou metódou s výnimkou kontrolovaného kvasenia pri niektorých
bielych vínach. Po šetrnom spracovaní vína zrejú v nerezových tankoch, dubových alebo barikových sudoch. Vína na trh prichádzajú bez chemickej stabilizácie, takže majú priestor na zrenie aj vo fľaši.
Pri vhodnom uskladnení majú vína potenciál aj na niekoľkoročné vyzrievanie.

Ťažiskové odrody: Frankovka modrá, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Müller Thurgau.
Ďalšie pestované odrody: Veltlinske zelené, Tramín červený, Sauvignon, Rulandské biele, Rulandské šedé, André, Alibernet.
Cieľom vinárstva je vyrábať nie len vína s peknou vôňou, ale aj s hlbšou odrodovou chuťou, ktoré sú schopné poslúžiť na zdravie a pomôžu umocniť zážitok z chutného jedla a vína súčasne.