FrankAndré cuvée, vzh. 2012 značkové suché, červené víno , Miloš Máťuš

20.50

FrankAndré cuvée, vzh. 2012 značkové suché, červené víno

Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických kvasiniek, chemickej stabilizácie.

V tomto cuvée prevláda Frankovka modrá, doplnená André.

Víno bolo vyrobené klasickou metódou, s dôrazom na dlhodobé zrenie, ktorého cielom bolo dosiahnuť maximálnu mäkkosť a ovocnosť, pričom obe odrody kvasili oddelene a po scelení víno zrelo v dubových sudoch min. 15 mesiacov.

Charakteristika: Krásna jemná, ale výrazná ovocná, mäkká vôňa po prezretom  bobuľovom ovocí a škorici. Plná, ovocná, mäkká chuť s dlhou dochuťou  po ovocí s náznakom jemnej pikancie.
Cukornatosť: 23,5°NM

Šarža: L-9/014
potenciál zrenia: 3 – 10 rokov pri skladovaní v teplote do 15 °C
Zrenie: dubové sudy

Víno NIE JE CHEMICKY STABILIZOVANÉ preto ho Skladujte v tme a v teplote  8 – 12 °C
Podávajte pri teplote 16 – 18 °C
Obsah alkoholu : 12,5 Obj.%
Obsahuje siričitany

Krajina pôvodu: Slovensko

Popis

Miloš Máťuš s manželkou sú pokračovateľmi vinohradníckej rodiny Máťušovcov, ktorá má v Rači zapustené hlboké historické korene.
Hospodária na cca 20 ha viníc. Hrozno na všetky vína si sami dopestovávajú a venujú mu nadštandardný pestovateľský servis. Hrozná sa nechávajú dozrieť do úplnej zrelosti, z ktorých sa vo veľkej prevahe vyrábajú prívlastkové vína alebo kvalitné akostné vína.

Vína vyrábajú prevažne klasickou metódou s výnimkou kontrolovaného kvasenia pri niektorých
bielych vínach. Po šetrnom spracovaní vína zrejú v nerezových tankoch, dubových alebo barikových sudoch. Vína na trh prichádzajú bez chemickej stabilizácie, takže majú priestor na zrenie aj vo fľaši.
Pri vhodnom uskladnení majú vína potenciál aj na niekoľkoročné vyzrievanie.

Ťažiskové odrody: Frankovka modrá, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Müller Thurgau.
Ďalšie pestované odrody: Veltlinske zelené, Tramín červený, Sauvignon, Rulandské biele, Rulandské šedé, André, Alibernet.
Cieľom vinárstva je vyrábať nie len vína s peknou vôňou, ale aj s hlbšou odrodovou chuťou, ktoré sú schopné poslúžiť na zdravie a pomôžu umocniť zážitok z chutného jedla a vína súčasne.