Alibernet 2013, (nz.) červené,odrodové,suché, akostné víno, Miloš Máťuš

13.50

Alibernet 2013, (nz.) červené,odrodové,suché, akostné víno

Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru račianskeho podlažia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.

Charakteristika: Tmavogranátová farba, Mäkká jemná ovocná harmonická vôňa po prezretom  tmavom bobuľovom ovocí a tmavých morušiach a čerešniach  v strednej chuti  je vínko mäkké,  šťavnaté ,   veľmi ovocné s peknou ovocnou dochuťou.

Gastro: Divina, hovädzina , teľacina, strednedobo a dlhodobo zrejúce syry, paštéty, zretý pršút.
Cukornatosť: 23°NM

Šarža: L-10/014
potenciál zrenia: 4-5 rokov
Zrenie: nerez, dubový sud 3 mesiace
Skladujte v tme a v teplote  do 15 °C
Podávajte pri teplote 16 – 18 °C
Obsah alkoholu : 12,5 Obj.%
Obsahuje siričitany

Krajina pôvodu: Slovensko

Popis

Miloš Máťuš s manželkou sú pokračovateľmi vinohradníckej rodiny Máťušovcov, ktorá má v Rači zapustené hlboké historické korene.
Hospodária na cca 20 ha viníc. Hrozno na všetky vína si sami dopestovávajú a venujú mu nadštandardný pestovateľský servis. Hrozná sa nechávajú dozrieť do úplnej zrelosti, z ktorých sa vo veľkej prevahe vyrábajú prívlastkové vína alebo kvalitné akostné vína.

Vína vyrábajú prevažne klasickou metódou s výnimkou kontrolovaného kvasenia pri niektorých
bielych vínach. Po šetrnom spracovaní vína zrejú v nerezových tankoch, dubových alebo barikových sudoch. Vína na trh prichádzajú bez chemickej stabilizácie, takže majú priestor na zrenie aj vo fľaši.
Pri vhodnom uskladnení majú vína potenciál aj na niekoľkoročné vyzrievanie.

Ťažiskové odrody: Frankovka modrá, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Müller Thurgau.
Ďalšie pestované odrody: Veltlinske zelené, Tramín červený, Sauvignon, Rulandské biele, Rulandské šedé, André, Alibernet.
Cieľom vinárstva je vyrábať nie len vína s peknou vôňou, ale aj s hlbšou odrodovou chuťou, ktoré sú schopné poslúžiť na zdravie a pomôžu umocniť zážitok z chutného jedla a vína súčasne.