REBARBORA sušená, kandizovaná 240g

6.99

 

Stunning rhubarb succades – cleanse the body of undesirable chemicals.

Rhubarb consists of up to 96% water, and contains a number of naturally occurring acids (pH=3-3,6). Natural acids and fibre have a beneficial effect on the digestion process.

Fibre helps in the process of collecting and eliminating unwanted and potentially cancer-causing chemicals from the body, especially the large intestine.

The nutritional elements together with the fibre contained in rhubarb decrease the risk of cancer in the digestive system.

Rhubarb succades are an excellent complement to high quality green tea.

Contains: Rhubarbs and sugar. Store in a sealed container in a dark place for up to a year.

What makes Nature Gift Succades exceptional?

We make our succades from chemical-free fruit that we grow ourselves. Our careful drying process takes place in two separate stages which together span 14 days!!! At the heart of our process is a low temperature and a slow and natural technique where the acid and ferment content converts 100% of sucrose into glucose and fructose.

This allows us to retain the anti-oxidising properties that dried fruit contains. The careful preparation of the fruit retains its delicate flavour. You too can become an expert in the flavour of succades, enjoy them together with us!

SUŠENÁ KANDIZOVANÁ REBARBORA

zloženie: plody – REBARBRA,  cukor

Minimálna trvanlivosť : 11.11.2017

Nutričné hodnoty na 100g hmotnosti :

fruktóza 15g, glukóza 17g, sacharóza 1g, bielkoviny 0,4g, tuk 0,2g

Energetická hodnota na 100g : 200 kcal/800 kJ

Hmotnosť : 240 g

Skladovať na suchom mieste pri izbovej teplote!

Výrobca: Nature Gift SIA, Litva

Popis

 

Rebarbora sa k nám, do Európy dostala od Barbarov pochádzajúcich z Mongolska a Číny. Ako liek a rovnako ako potravinu používali ľudia túto rastlinu v Číne už viac než pred 3000 rokmi, čo naozaj potvrdzuje jej účinky a popularitu už skutočne dávno. Do celého sveta rebarboru rozšírili Arabi. Čo sa týka jej rozširovania konkrétne v Európe, prvými ľuďmi, ktorí ju začali používať boli Nemci. Neskôr sa dostala aj k Angličanom a postupne do celej Európy.

Všeobecne

Možno si myslíte, že rebarbora sa zaradzuje medzi ovocie, ale skutočnosťou je, že rebarbora je zeleninou, ktorá sa využíva ako ovocie v už spomínaných dezertoch a múčnikoch alebo v kompótoch, džemoch a podobne. Latinský názov tejto rastliny je Rheum rhabarbarum. V prípade konzumácie si treba dať pozor na to, že sa z nej konzumujú len stonky. Listy totiž obsahujú jedovaté zlúčeniny. Taktiež sa nedoporučuje pripravovať pokrmy z rebarbory v hliníkových nádobách, pretože kyselina šťaveľová s týmito látkami zle reaguje a môže nám potom viac uškodiť, než pomôcť. To znamená, že aj s touto rastlinou treba narábať opatrne, aby sme z nej mali ten najlepší úžitok a aby na náš organizmus pôsobila svojimi pozitívnymi účinkami.

Čo obsahuje Rebarbora

Veľmi zaujímavou skutočnosťou je v prípade zloženia rebarbory fakt, že obsahuje kyselinu šťaveľovú, ktorá mení svoje zastúpenie v závislosti od mesiaca, v ktorom sa rok nachádza. Práve z hľadiska obsahu tejto kyseliny je skutočne zdravá a účinná, ale pri nesprávnej príprave nám toto enormné množstvo kyseliny môže ublížiť. Okrem tejto kyseliny však obsahuje aj kyselinu jablčnú avšak už v menšom zastúpení. Okrem týchto zložiek obsahuje rebarbora aj draslík, horčík, vápnik, fosfor, sodík, železo, jód. Ak ste zvedaví na vitamíny, ktoré sa v nej nachádzajú, sú to hlavne vitamín C, ten má skutočne silné zastúpenie, ďalej vitamíny zo skupiny B, provitamín A a taktiež aj flavonoidy.

Účinky rebarbory

Rebarbora má skutočne veľmi veľa pozitívnych účinkov na naše telo. Patrí medzi ne:

  • Je močopudná
  • Podporuje krvný obeh
  • Prečisťuje organizmus
  • Pomáha pri trávení
  • Ovplyvňuje vyprázdňovanie
  • Stará sa o naše kosti
  • Pomáha pri chudnutí, pretože viaže tuky
  • Pozitívne ovplyvňuje pokožku, vlasy a nechty
  • Aktivuje energiu buniek

Rebarbora je skutočné zdravá a prospešná pre naše telo. Ak ju budete konzumovať podľa spomínaných pravidiel, medzi ktoré patrí hlavne to, že je potrebné konzumovať len stonky a taktiež skutočnosť, že v kontakte s hliníkom môže byť pre nás nebezpečná, ste na správnej ceste objaviť novú zaujímavú a zdravú zeleninu vo vašej kuchyni. Skutočne si z nej môžete vytvoriť rôzne chutné a zdravé sladkosti, ktoré potešia nielen vás, ale aj vašich najbližších a pomôžete tým aj svojmu telu.