BIO trstinový cukor tmavý, nerafinovaný 750g

2.75

BIO trstinový cukor nerafinovaný tmavý.

Prírodný trstinový cukor, ktorého tajomstvo spočíva vo vyššom obsahu zostatkovej melasy obsahujúcej cenné minerály. Podľa obsahu melasy rozlišujeme trstinový cukor od svetlého takmer bieleho až po takmer čierny, melasový.

Po niekoľkonásobnej kryštalizácii sa kryštáliky cukru sfarbia dohneda. Týmto procesom dosiahne trstinový cukor hnedú farbu. Hnedý trstinový cukor, ktorého jemné kryštáliky sú chrakteristické jemnou arómou melasy a vanilky.

Hmotnosť : 750 g

Skladovanie : skladujte v suchu

vypestované v ekologickom poľnohospodárstve

Krajina pôvodu : Francúzsko

 

 

Popis

BIO Trstinový cukor tmavý

Tajomstvo prírodného trstinového cukru spočíva v tom, že prirodzenou súčasťou jeho zloženia je trstinová melasa, ktorá obsahuje cenné minerálne látky ako horčík, železo, zinok a pod. Podľa obsahu melasy rozlišujeme rôzne druhy trstinového cukru.Naturela  má zlatistú farbu a nevtieravo ľahkú karamelovú chuť s príjemnou ovocno-medovou vôňou. Pôvodom trstinového cukru je India, kde trstinu  začali pestovať pred 2500 rokmi.

Účinky:

Trstinový cukor predstavuje zdravšiu a chutnejšiu náhradu bieleho repného cukru. Biely rafinovaný cukor bol opakovanou kryštalizáciou ochudobnený o všetky minerály, stopové prvky, vitamíny a iné hodnotné látky, ktoré napomáhajú jeho lepšiemu spracovaniu v organizme. Keďže nepotrebuje pred svojim prijatím do krvného obehu žiadne tráviace pochody a okamžite, už v dutine  ústnej, sa dostáva do krvi, jeho väčšie množstvo predstavuje pre telo šok a záťaž. Naopak cukor, ktorý je obohatený melasou, sa pomalšie vstrebáva a nemá tým na organizmus tak negatívne účinky ako cukor rafinovaný.

V porovnaní s repným cukrom, trstinový cukor má vyšší obsah jednoduchých ovocných cukrov -glukózy a fruktózy, lepšie stráviteľných v tele vďaka prirodzenej podobe.

pár dôvodov prečo vyskúšať trstinový cukor

 

Pretože je zdraviu prospešnejší!

* A zdravší je najmä z dôvodu, že pri jeho spracovaní sa uchovávajú cenné prírodné zložky. Pri výrobe samotného produktu neprechádza surovina viacnásobnou rafináciou a nestráca tak cenné minerály. Navyše hnedý trstinový cukor má vyšší zbytkový obsah jednoduchých ovocných cukrov – glukózy a fruktózy a je teda lepšie stráviteľný v tele vďaka prirodzenej podobe. Prirodzenou súčasťou hnedého trstinového cukru je trstinová melasa bohatá na cenné minerály ako horčík, železo, zinok a pod. Pomer týchto látok je odlišný od tých, ktoré sú obsiahnuté v cukrovej repe, mnohí výživoví odborníci sa preto domnievajú, že hnedý trstinový cukor je na konzumáciu vhodnejší.

Pretože má všestranné využitie!

* Profesionálni pekári a cukrári si už dávno všimli, že hnedý trstinový cukor má nižší bod topenia a absorbuje relatívne menej cudzích a nežiaducich pachov. Všetky tieto vlastnosti sú veľmi dôležité pri pečení, varení karamelu, príprave jemnej glazúry, lahodných cukrových pusiniek, či domáceho džemu. Prípravou teplých jedál sa však zoznam možností využitia nekončí. Hnedý trstinový cukor je základnou surovinou pri výrobe obľúbeného mojita, nedajú naň dopustiť všetci barmani a ani baristi, teda profesionáli pracujúci s kávou. Kocka hnedého trstinového cukru podčiarkne chuť horúcich nápojov i studených drinkov.