ŠPEK- domáca údená slanina – sušená na vzduchu – RAW 100g

2.20

Na vzduchu sušená domáca bravčová slanina údená studeným dymom z bukového dreva.

Sušená domáca slanina je  Údené surové solené mäso a NEOBSAHUJE anorganickú soľ Dusitan sodný E250 alebo Dusitan draselný E249 tak zvanú rýchlosoľ, ktorá viaže v mäse vodu a udržuje červenú farbu mäsa.

Viac informácii, popis a účinky E249 a E250

E250  http://www.paula.sk/ecka/e250-dusitan-sodny/

E249 http://www.paula.sk/ecka/e249-dusitan-draselny/

Prírodné koreniny : kuchynská soľ, cesnak,  kmín

ZLOŽENIE :

  • bravčová slanina 98%
  • kuchynská soľ 2%
  • cesnak
  • kmín

Sušením na vzduchu, stráca slanina na váhe ale získava na chuti.

BEZ alergénov, BEZ Lepku

Skladovať pri teplote do +4 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu najviac 85%

Po otvorení doporučujeme spotrebovať do 10 dní alebo voľne zavesiť do špajzu.

Vákuovo balené

Dátum výroby a doporučenej spotreby je uvedený pri každej dodanej šarži

Krajina pôvodu : Slovenská republika -Mäsovýroba Štefan Knižka

 

Kategórie: ,

Popis

ŠPEK – údená domáca slanina je vyrobená tradičným spôsobom

solená kuchynskou soľou a následne zaúdená na studenom dyme z tvrdého bukového dreva. Sušenie prebieha v chladnej miestnosti vo vise.

Tajomstvo výnimočnej chuti domácej slaniny  spočíva v tradičnom spôsobe výroby podľa rokmi overených starých rodinných receptov.

Nasolením klasickou kuchynskou soľou a následným sušením na vzduchu domáca slanina stráca okolo 30 % viazanej vody.

Jej dokonalá chuť získaná  zretím sušením  a prirodzená slanosť vynikne pri akejkoľvek konzumácii.

Sušená  je ideálna na jedenie za studena či na praženie ako príloha k bryndzovým pirohom  a bryndzovým haluškám alebo k domácim vajíčkam.

Milí zákazníci, doprajte si pôžitok z dobrého jedla.