klobáska JELEŇ-BÝK, sušená jemne údená 50% jeleň + 50% býk

24.00

na bukovom dreve jemne zaúdená klobáska s jelením a hovädzím mäsom sušená na vzduchu.

Zloženie:

  • 100 % podiel mäsa
  • 48% býk
  • 48% jeleň
  • červená slovenská paprika alebo sušený jalovec
  • klasická soľ
  • umelé črievko, pred konzumáciou odstrániť
  • cena je  za 1 kg výrobku.
  • Jeden kus váži cca 200-300 g. 

Dátum výroby a doporučenej spotreby je uvedený pri každej vyrobenej šarži

Vyrobené Štefan Knižka

Pri objednávke prosím uveďte do poznámky požadované množstvo kusov. Cena sa prepočíta podľa skutočnej váhy.

 

Kategórie: ,

Popis

Domáca klobáska Jeleň-Býk vyrobená tradičným spôsobom = solená kuchynskou soľou a následne zaúdená na studenom dyme z tvrdého bukového dreva. Sušenie prebieha v chladnej miestnosti vo vise.

Tajomstvo výnimočnej chuti domácej klobásky  spočíva v tradičnom spôsobe výroby podľa rokmi overených starých rodinných receptov s tradíciou výroby od roku 1919.

Nasolením klasickou kuchynskou soľou a následným sušením na vzduchu domáca klobáska stráca cca 20-40 % viazanej vody.

Jej dokonalá chuť získaná  zretím sušením  a prirodzená slanosť vynikne pri akejkoľvek konzumácii.

Dobre vysušenú Klobáska Jeleň-Býk  odporúčame krájať na tenké kolieska. Vhodná je ako príloha ku vínu či pivu.

Sušená jelenia klobáska sa konzumuje studená s chlebom a ochutená horčicou. Ak je klobása príliš suchá, vždy sa môže konzumovať tepelne upravená spolu s kyslou kapustou, sušenými hubami a sušenými slivkami. Tento produkt nájdete len v horských oblastiach a každá rodina si do pôvodného receptu pridáva detaily, ktoré uprednostňuje. Hrozí, že s ďalšími generáciami tento remeselný výrobok, výsledok vedomostí a know-how spoločenstiev týchto hôr, môže zaniknúť. Jelenia klobáska je v Arche chutí – Ark of Taste 

V ponuke máme aj klobásku jeleň – prasiatko,

Milí zákazníci, doprajte si pôžitok z dobrého jedla.