KRÚPY Štrbské jačmenné BIO, remeselný produkt

3.00

Remeselný výrobok = vyrobené ručne na mlyne z roku 1944 bez použitia elektriny.

Nutričná hodnota – varené jačmenné krúpy (100g)

KJ– 373,8  Kcal– 89  Bielkoviny– 3,9 g  Sacharidy– 17,5 g

Vláknina– 3,2 g  Tuk –  0,4 g  Voda – 74 g

Varené krúpy obsahujú minerály – 100 g

Železo 1,05 mg Sodík 4,29 mg
Vápnik 7,49 mg Selén 3 ug
Horčík 55 mg Zinok 0,98 mg
Fosfor 76 mg Mangán 0,55 mg
Draslík 93 mg Omega 6 kyseliny 16,7 g
Meď 0,22 mg Omega 3 kyseliny 190 mg

Varené krúpy obsahujú vitamíny – 100 g

Vitamín B3 1,2 mg Luteín 64 ug
Vitamín B6 0,2 mg Cholín 18 mg
Vitamín E 0,17 mg Kyselina listová 18 ug
Vitamín K 2,4 ug Kyselina pantoténová 0,65 mg

Krajina pôvodu: Slovensko HORSKÝ PRODUKT

Veľkosť: 7

Balenie:  1 kg

Mlyn Štrba

Dátum doporučenej spotreby je uvedený na výrobku podľa aktuálnej výrobnej šarže

 

Kategórie: ,

Popis

jačmenné krúpy aj napriek svojmu starobylému pôvodu sú potravinou,

ktorá spĺňa požiadavky modernej racionálnej kuchyne. Krupy sú vlastne vrchnej šupky zbavené zrniečka jačmeňa. Krúpy sú chutné, veľmi zdravé a skutočne lacné. Možno ich pripraviť na mnoho spôsobov, a pretože sú chuťovo neutrálne, neprejedia sa. Jačmenné krúpy sú produktom z jačmeňa, ktorý má vysoký obsah účinných látok potrebných v našej vyváženej strave. Jačmenné krúpy majú cenné živiny a zároveň nižšiu energetickú a sacharidovú hodnotu. Zabezpečujú normálnu hladinu glykemického indexu, čo je vhodné aj pri zdravom chudnutí.

Zimná konzumácia krúp vychádzala z logiky hospodárenia našich predkov. Čerstvé potraviny neboli, varilo sa zo zásob. Naopak, bolo pomerne dosť mäsa – v neskorej jeseni a skraja zimy sa zabíjali husi a svine, v sudoch dokvasila kyslá kapusta. Všetky tieto pochúťky dopĺňali práve krúpy.

Ak Vás trápi ťažké trávenie, problémy so stolicou alebo hľadáte ľahkú a zdravú potravinu, ktorá obohatí Váš stravovací režim tak jačmenné krúpy môžu byť riešením. Táto zabudnutá plnohodnotná potravina má všetky nutričné a zdravotné pozitíva, ktoré sa oplatí zobrať do úvahy pri výbere konzumovaných potravín. Jačmenné krúpy podporujú trávenie, prečisťujú ho, normalizujú cukor v krvi a dokážu odstrániť vysoký cholesterol. 

Jačmenné krúpy – účinky zdravie

  • Podporujú trávenie
  • Detoxikujú tráviaci trakt
  • Podporujú vyprázdňovanie
  • Zvyšujú vylučovanie žlče
  • Podporujú a prečisťujú pečeň a žalúdok
  • Znižujú vysoký cholesterol
  • Zabezpečujú dobrú kvalitu pokožky
  • Normalizujú hladinu cukru v krvi

Jačmenné krúpy – účinky chudnutie

Jačmenné krúpy sú vhodnou a plnohodnotnou potravinou pri chudnutí. Je to vďačná potravina, ktorú si môžete pripraviť na sladko a aj na slano. Jačmenné krúpy  urýchlia a podporia trávenie, takže chudnutie bude mať lepší efekt. Jačmenné krúpy konzumujte 4 – 5 krát do týždňa v rôznych jedlách. 100 g uvarených krúp by malo byť jedno jedlo, spolu s inou oblohou, ako hlavné jedlo. Krupy majú minimum kalórii a cukru, takže je vhodné ich kombinovať so zeleninou, ovocím, mliečnymi produktmi alebo s chudým mäsom