Zľava!

Himalájska soľ – Ružová mletá 560g Cereus – “ Super Potravina „

3.00 2.70

Zloženie : Kamenná soľ v rýdzo panenskej podobe.

Himalájska soľ je najzdravšia a najčistejšia soľ. Pochádza z vyše 250 miliónov rokov starých ložísk kamennej soli z okolia himalájskeho pohoria v Ázii. Obsahuje 84 vzácnych prvkov, ktoré sa nachádzajú v našom tele, a tak dodáva nášmu telu potrebné minerály.

Krajina pôvodu : Pakistan

váha :  560g

expirácia : neobmedzená

 

Popis

Himalájska soľ – nerafinovaná prírodná soľ

Himalájska soľ pochádza z oceánu stovky miliónov rokov starého, a tým pádom zostala chránená pred znečistením. Je ručne čistená a sušená na slnku. Himalájska soľ môže byť ružová, biela alebo priesvitná, pričom červené sfarbenie prináša zvýšený obsah železa. Keďže je nerafinovaná, má podobné priaznivé zdravotné účinky ako prírodná morská soľ.
Odkedy sa začala používať rafinovaná soľ (bežná kuchynská soľ aj morská v potravinách), začali si doktori všímať zvýšený výskyt ochorení spôsobených nedostatkom jódu. Preto sa jód v anorganickej forme začal do soli pridávať. V skutočnosti zvýšený príjem jódu spôsobuje hypertyreózu a jej príznakmi sú aj zvýšený tep a tlak, zvýšené potenie, tras rúk, nervozita, úzkosť a problémy so spánkom (niet divu, že sa odporúča obmedzovať solenie, kvôli zvýšenému tlaku).
Vo vyváženej strave nám jód vlastne nemá prečo chýbať, keďže je v dostatočnom množstve obsiahnutý v morských rybách, vajíčkach, celých zrnách, strukovinách, morských riasach KELP a v mliečnych produktoch od kravičiek krmených jodizovanou soľou. Priveľa jódu môže spôsobiť hormonálnu nerovnováhu, čo vedie k metabolickým a imunitným poruchám.
Prírodná nerafinovaná soľ pomáha pri prekyslení, napráva trávenie, pomáha pri alergiách a kožných ochoreniach a je prevenciou proti rakovine. Poskytuje energiu na bunkovej úrovni a zvyšuje odolnosť proti infekciám. Oplatí sa v nej aj vykúpať. Kúpeľ v slanej vode pomáha odstraňovať toxíny a vďaka osmóze si cucneme minerály z prírodnej soli aj cez kožu.
Draslík a horčík obsiahnutý v prírodnej soli pomáhajú lepšie metabolizovať sodík. Čím viac sodíka jeme, tým viac draslíka a horčíka potrebujeme na udržanie rovnováhy v hospodárení s vodou a nervovo-svalových impulzoch. Lenže z rafinovanej soli a presolených polotovarov a fast-foodov získavame  iba zvýšené množstvo sodíka, kým draslíka a horčíka máme v strave menej.
V krajinách, kde sa konzumuje aj dnes prírodná soľ : časti Pakistanu, časti Indie, Číny, Korea, nie je vôbec bežné aby lekári odporučili menej solenia. Na to by nemal dôvod, lebo táto soľ sa správa v tele radikálne ináč, ako chémia – chlorid sodný (bežná kuchynská aj morská soľ z potravín).
Ak do tela dáme vyššiu dávku chloridu sodného (bežná kuchynská  a morská soľ v potravinách) , tak je okamžite stimulovaný imunitný systém. Prečo ? Preto že za celé tisícročia svojho vývoja nebol nikdy konfrontovaný s takouto chemikáliou. Imunitný systém považuje chlorid sodný za nebezpečnú látku.
Ak do tela dáme himalájsku soľ, tak ju organizmus rozpoznáva ako nevyhnutnú zložku stravy, na ktorú bol v tejto podobe nastavený – vyvážený celé tisíce rokov. Takúto látku potrebuje dokonca doslovne imunitný systém sám, ale len v tejto optimálnej konštrukcii, teda v sprievode ďalších spoluhráčov, ako kálium, vápnik až po viac ako 80 ďalších prvkov dokáže efektívne a užitočne fungovať.

Urobte si  test a presvedčte sa.
Dajte si na špičku jazyka chlorid sodný( bežnú kuchynskú či morskú soľ z potravín) a do 20 – 30 sekúnd ho budete musieť vypľúť, lebo vám spáli chuťové poháriky. NaCl je agresívna látka. V závislosti na citlivosti vášho jazyka budete aj ďalšie 1 – 2 dni cítiť poškodenie na jazyku, čo chlorid sodný vyvolal.
A dajte si na jazyk napríklad himalájsku soľ . Čo sa stane ?
Nič – môžete ju pokojne nechať rozpustiť . Dôvod je práve v jej zložení a v jej energetických vlastnostiach. A hoci aj táto soľ pravdaže obsahuje NaCl, aj tak nerozleptá sliznicu jazyka.