Tvaroh domáci – hrudkovitý, mäkký, BIO 500g

4.95

Tento Tvaroh je vyrobený zo surového čerstvého kravského BIO mlieka.
tuk v sušine 23 %
BEZ KONZERVAČNÝCH LÁTOK
5 DÔVODOV, PREČO JE TVAROH VYHĽADÁVANOU FITNESS POTRAVINOU
  1. Ľahká stráviteľnosť – bielkoviny obsiahnuté v potravinách sa trávia vo všeobecnosti ťažšie, pre tvaroh to neplatí.
  2.  Lichotivá energetická hodnota – iba cca 160 kcal nájdete v množstve 150 gramov tvarohu, pričom tukov a cholesterolu je tu skutočne minimum, zároveň neobsahuje ani transmastné kyseliny.
  3. Obsah mnohých užitočných vitamínov (A, B6, B12, C, D, E) a minerálov – kyselina listová, betakarotén, riboflavín. Nájdete tu aj vápnik, horčík, draslík, zinok, fluorid, selén… A to už ani nehovoríme o početnom zastúpení omega-3 a -6 nenasýtených mastných kyselín.
  4. Vynikajúci prostriedok pre naberanie svalovej hmoty. Obsahuje tzv. pomalé bielkoviny.
  5. Ocenia ho aj seniori a ženy v prechode. Je bojovníkom proti osteoporóze a znižuje v krvi cholesterol.
  6. Ani po tepelnej úprave sa neznižujú jeho skvelé nutričné hodnoty. 

Zloženie: BIO plnotučný tvaroh

Alergény: mlieko

Krajina pôvodu: Slovenská republika

Popis

Tvaroh je biele zlato!

Tvaroh je mliečny výrobok smotanovej chuti, tuhšej konzistencie a obvykle bielej farby. Vzniká zrážaním mliečnej bielkoviny – kazeínu. Názvom tvaroh sa označujú všetky nezrelé syry pripravované z odstredeného kravského mlieka.

Hrudkovitý mliečny produkt, ktorý má šikovné využitie v kuchyniach, poznáme všetci. Je vynikajúci na všetky spôsoby – na slano, na sladko, do koláča, do nátierok, šalátov, do tradičných slovenských jedál, ktoré sa dajú nájsť v blízkosti salašov. Ale nie je to len o chuti. V tvarohu sa skrýva skutočné bohatstvo pre naše zdravie.

Po odporúčaniach výživových poradcov sa dá na tvaroh pozerať aj trocha inak. Keď vám ho predstavíme ako vysoko koncentrovanú bielkovinu, ktorá v sebe nesie minimum sacharidov a poteší množstvom vápnika, stáva sa z tvarohu nielen bežná potravina, ale malý zázrak pre každého, kto sa aspoň trocha zaujíma o zdravú výživu a nie je mu ľahostajné vlastné telo.

Na Slovensku máme aj také dediny a mestá, kde sa tvaroh označuje pomenovaním biely syr. Na jeho výrobu potrebujeme mlieko, ktoré má bežný obsah tuku, pridanou surovinou je syridlo a mliečne kultúry. Tvaroh je možné konzumovať bez úpravy, taktiež aj upravený, ale to už zrejme viete. Z trvanlivého mlieka sa vám to však nepodarí – chýbajú mu práve potrebné baktérie, ktoré sú z takéhoto mlieka cielene odstraňované.