Tibetské kefírové mlieko 0,75 l „Super Potravina“

2.00

Tibetský kefír 750 ml

Odkiaľ kefír pochádza? Kefírová kultúra pochádza jednak z Kauzazských hôr a tiež z opatstva v Tibete a je snáď 5000 rokov stará.

balenie : sklo 0,75 L

Alergény : kravské mlieko

Vyrobené na Slovensku

 

Popis

Kefírové zrná majú veľmi priaznivé účinky, ktoré boli dokázané aj vedeckými štúdiami. Tibetské kefírové mlieko priaznivo pôsobí na ľudské zdravie a má nasledovné účinky:

  • mimoriadne stimuluje výkonnosť imunitného systému,
  • zvyšuje odolnosť voči vírovým ochoreniam,
  • zamedzuje hnitiu potravy v tráviacom trakte,
  • zabraňuje zápche a veľkej plynatosti,
  • zamedzuje premnoženiu kvasiniek a baktérií,
  • môže riešiť aj rôzne kožné problémy jeho externým použitím priamo na pokožku (ekzémy, vyrážky, iné)
  • a môže mať aj pozitívny vplyv na rôzne neprenosné civilizačné ochorenia.

Čo je na kefírovom mlieku tak dobré?

zamedzuje zhromažďovaniu a hnitiu potravy v črevách, odkysluje organizmus (i keď je chuťovo kyslý , vyvoláva zásaditú reakciu organizmu) , produkuje enzymy , ktoré pomáhajú uvoľniť vo vode nerozpustné látky , rozkladá ťažko stráviteľné látky (rozkladá napr. laktózu v mlieku a preto ty pre koho je mlieko ťažko stráviteľné , nemávajú s mliečným kefírom problémy). V tráviacom trakte sa dokáže vysporiadať s rôznymi nežiadúcimi premnoženými kvasinkami, baktériami a virmi, stimuluje imunitný systém.

Typické zloženie klasického mliečného kefíru:

Lactobacilli

Lb.acidophilus Lb.brevis
Lb.cellobiosus Lb.delbrueckii subsp. bulgaricus
Lb.parakefir sp. nov Lb.lactis
Lb.fructivorans Lb.helveticus subsp. lactis
Lb.kefiri Lb.kefiranofaciens
Lb.plantarum Lb.plantarum
Lb.paracasei subsp. paracasei Lb.delbrueckii subsp. actis
Lb.hilgardii Lb.kefir granum sp. nov
Lb.casei subsp.rhamnosus Lb.casei subsp.pseudoplantarum

Streptococci / lactococci

Lactococci lactis subsp. lactis Lc. lactis var. diacetylactis Lc. lactis subsp. moris
Streptococci salivarius subsp. thermophilus Strep. lactis Enterococcus durans
Leuconostoc cremoris Leuc. mesenteroides

Kvasinky

Candida kefir C.pseudotropikalis C.rancens
C.tenuis Kluyveromyces lactis Kluyveromyces marxianus var. marxianus
K.bulgaricus K.fragilis / marxianus Saccharomyces subsp. Torulopsis holmii
Saccharomyces lactis Sacc.carlsbergensis Sacc.unisporus
Debaryomyces hansenii Zygosaccharomyces rouxii

Acetobakterie Acetobakter aceti A.rasens

viac na : http://e-umami.sk/mliecny-kefir-a-kefirove-zrna-tibetan-mushroom/?v=7e2e743ffc3a