BIO jahňacina podľa vlastného výberu od 18 eur/kg

18.00

BIO jahňacie – plemeno valaška a Zošľachtená valaška

mäso podľa vlastného výberu v cene od 18 do 36 eur/kg

  • Karé a chrbát s kosťou 30 eur/kg
  • karé – chrbát bez kosti 36 eur/kg
  • T-bone steak a kotletky,  porcované s kosťou cca 3 cm, vákuované 36 eur/kg
  • Stehno s kosťou v celku  26 eur/kg
  • stehno bez kosti 33 eur/kg
  • Osso Bucco s kosťou, stehno porcované cca 3cm, vákuované 30 eur/kg
  • plece s kosťou 26 eur/kg
  • plece bez kosti 33 eur/kg
  • krk s kosťou 21 eur/kg
  • krk bez kosti 31 eur/kg
  • vykostené celý kus  28 eur/kg
  • jahňacia pečeň BIO 10 eur/kg
  • jahňacie srdce BIO 10 eur/kg
  • jahňacia salssicia 26 eur/kg
  • jahňacie vo vlastnej šťave 500g/270g 12 eur/ks
  • celý kus 17 eur/kg
  • celý kus rozdelený na 7-8 častí 18 eur/kg
  • porcovanie + vákuovanie podľa želania 2 eur/ks

v poznámke prosím uveďte druh, váhu mäsa prípadne vašu predstavu úpravy mäsa

Popis

Jahňacina – BIO kvalita.

SLOVENSKÁ jahňacina – chovaná v ekologickom poľnohospodárstve  v Národnom parku v nadmorskej výške 900-1.400 mnm. Jahňacie mäso BIO je dodané čerstvé prípadne zamrazené. Barančeky nie sú očkované a prikrmované jadrom. Jahňa v závislosti od veku je  prevažne kŕmené materským mliekom ( mliečne jahňa vo veku do 10 týždňov). V neskoršom veku čerstvou pastvou (tzv. anglosaský spôsob chovu)

Ide o veľmi kvalitné, ľahko stráviteľné mäso s takmer nulovým obsahom tuku a teda mäso veľmi zdravé, vhodné pre malé deti, pri dietách alebo pre športovcov ako jedinečný zdroj bielkovín a hlavne , domácej produkcie. Mäso má vysoký obsah bielkovín, vápnika, fosforu, železa, vitamínu B2 a ďalších vitamínov a minerálov.

Jahňacina  je výhradne regionálneho slovenského pôvodu, chované  ekologickým pastevným – extenzívnym spôsobom, čo zaručuje kvalitu a zloženie mäsa.
Celé mliečne jahniatko aj s kosťou má váhu 4,5 – 10 kg . Ľahké jahňa je s váhou 7-  13 kg a ťažké jahňa ( vek do 1 roka ) je s vyššou hmotnosťou a to cca 10 – 15 kg. Váha jatočného zvieraťa je závislá najmä od obdobia jeho porážky.

Po dohode dodáme aj polovičku resp štvrť jahňaťa. Na základe vzájomnej dohody je mäso možné za dohodnutý príplatok rozdeliť na menšie časti a vákuovo zabaliť.

Recept  na prípravu

Stuffed Lamb With Spinach | Gordon Ramsay

The perfect dish for the winter chill !

Uverejnil používateľ Gordon Ramsay Piatok 10. januára 2020