Arónia BIO šťava 5l len 26 eur

26.00

ARÓNIA čiernoplodá – Aronia melanocarpa

ľudovo nazývaná aj “jarabina čierna“

100 % priamo lisovaná šťava

Dávkovaie : dostatočná dávka na zabezpečenie zdraviu prospešných látok pre organizmus je 0,1 l šťavy denne. Šťavu je možné nariediť podľa chuti vodou alebo jablkovou šťavou. Arónia je vhodná i pre deti.

Zloženie : 100% šťava z prvého priameho lisovania plodov arónie, pasterizovaná, bez konzervantov.

Skladovanie : Po otvorení nie je potrebné uchovávať v chladničke! Spotrebujte do 3 mesiacov po otvorení.

Popis

ARÓNIA čiernoplodá – Aronia melanocarpa ľudovo nazývaná aj “jarabina čierna“

Slavný priekopník ruského ovocinárstva, cestovateľ, botanik a šľachtiteľ Ivan Vladimirovič Mičurin (1855 – 1935) objavil Aróniu pre starý európsky kontinent v Amerike okolo roku 1900 a priviezol ju do Ruska pre vlastné pestovateľské účely. Vyšľachtil niekoľko mrazu odolných odrôd, okrem iných aj Arónia melanocarpa. Z Ruska sa ker rozšíril cez Ukrajinu a Poľsko prakticky do celej Európy, najmä ako okrasný ker.

Arónia ľudovo nazývaná jarabina čierna je ker dorastajúci do výšky 2-3 metrov a pochádza z východnej časti Severnej Ameriky z oblasti dnešnej americko-kanadskej hranice. Tu sa rozšírila vo všetkých nadmorských výškach a rastie divoko na nekonečných plochách.

Indiánske kmene poznali tento ker veľmi dobre a jeho plodom pripisovali veľký liečebný účinok.

100 % priamo lisovaná šťava

Tmavé plody špecifickej sladko-kyslastej až značne trpkastej chuti majú vysoký obsah účinných látok a antioxidantov, dôležitých minerálov a vitamínov. Plody majú až 60% šťavy. Arónia obsahuje veľké množstvo fyziologicky cenných látok ako bioflavonoidy, vitamín P – rutín, vitamíny PP, B2, B9, karotény, pektínové látky, triesloviny, sorbit (až 3,5%), značný obsah železa, bóru, fluóru, mangánu, medi, kobaltu, molybdénu. Plody bez semien obsahujú až 400 mikrogramov jódu na 100 g.

Všetky šťavy Arónia original sú vyrábané pod dôsledným dohľadom prísnych nemeckých noriem z tých najkvalitnejších surovín. Šťavy s prívlastkom BIO sú pravidelne testované a sledované podľa platného certifikátu DE-034 Öko-Kontrollstelle. Rýdza Bio kvalita bez akýchkoľvek prísad sa radí svojou výnimočnosťou na najvyššie priečky lisovaných štiav do kategórie „Premium“. Spôsob lisovania zaručuje vysoký obsah antokyanov – rastlinných farbív so silnými antioxidačnými účinkami.

Vákuové balenie s výčapným ventilom je moderným typom obalu, v ktorom si aj nechladené šťavy a nektáre udržujú svoju dlhú trvanlivosť. Rýdza Bio kvalita plus vákuové balenie zaručujú, že až 3 mesiace po otvorení zostáva šťava čerstvá a chutná, rovnako ako prvý deň bez nutnosti chladenia. Výhodou je aj to, že pri izbovej teplote vynikne plná chuť a aróma šťavy alebo nektáru.

Antokyany (polyfenoly) sú vysoko účinné antioxidanty. Graf ukazuje výnimočné postavenie arónie v porovnaní s ostatnými druhmi ovocia a potravín, ktoré majú taktiež vysoký podiel antioxidantov.

Antioxidanty sú látky, ktoré chránia naše telo pred oxidáciu. Antioxidant je molekula a táto molekula bráni oxidácii iných molekúl. Oxidácia je chemická reakcia, kedy atóm alebo ión odovzdáva elektróny. Takejto reakcii v tele by sme sa radšej chceli vyhnúť, pretože keď telo „oxiduje“, starne. Oxidáciou totiž vznikajú voľné radikály, ktoré ohrozujú okolité bunky. Voľným radikálom chýba minimálne jeden elektrón, ktorý by sa chcel spáriť s iným elektrónom v okolí. Z nadbytku voľných radikálov vznikajú mnohé choroby, pretože sa môže spustiť reťazec bojov o elektróny medzi molekulami v našom tele. Antioxidanty však darujú svoje elektróny voľným radikálom, čím ich stabilizujú, a to zabráni voľným radikálom napádať bunky v tele a spôsobovať choroby.